vrijdag 18 juli 2008

Jaarprogramma CCOBA te Ommen

Ccoba, de Culturele Commissie Bibliotheekactiviteiten te Ommen, heeft haar jaarprogramma rond. Het komend seizoen staan weer zeer verschillende zaken op het programma uiteenlopend van Staphorst tot aan de Argenrijnse tango.

Traditiegetrouw begint Ccoba met een stadswandeling. Kampen is dit keer het historische centrum waar tijdens de rondgang speciaal aandacht gegeven zal worden aan muurschilderingen en reclames. In oktober volgt de reprise van ‘Optooien’ een lezing over kleding en opsmuk door Riet Strijker, die afgelopen jaar vanwege ziekte niet door kon gaan.
Nog dezelfde maand is er ook een voorstelling, geïnspireerd op het boek ‘Twee vrouwen’ van Harry Mulisch in het kader van Nederland Leest.
In november gaat de aandacht uit naar ‘Staphorst in tegenlicht’, de documentaire die landelijk bekend werd. De maker en één van de hoofdrolspelers zullen bij Ccoba aanwezig zijn om een toelichting te geven. Dinsdag 9 december kunnen de voetjes van de vloer. Tango school ‘Tango de Barrio’ uit De Wijk komen vertellen over de tango en wie wil kan een dansje wagen.

Voorjaar 2009 staat in het teken van het regionale cultureel erfgoed. Er zijn dan lezingen over Het Varsenerveld , Landgoed Vilsteren en De Lemelerberg met haar schaapskudde.

De Ccoba-avonden vinden altijd plaats op dinsdag in Ommen en beginnen om 20.00 uur. Toegangsprijs bedraagt € 4.00, ‘Vrienden van Ccoba’ betalen € 2.00.

Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid Vriend van Ccoba te worden. Het lidmaatschap is € 10,00. In de bibliotheek ligt een foldertje met daarin de bon om zich als ‘Vriend van Ccoba’ op te geven. Ook kunt u zich aanmelden via : ccobavanommen@hotmail.com

Geen opmerkingen: