maandag 5 oktober 2009

Boekenwurm 2009-26

Boekenwurm 2009, nr. 26

Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg

“Aan tafel!”, dat is het thema van de lekkerste kinderboekenweek ooit.
Het draait om boeken over eten en snoepen: leesboeken, kookboeken of een combinatie van deze twee, oftewel “Lekker leesvoer”:

Jacobus en de vriendschapstaart, door Steven Pont
Stinkdier Jacobus roept de hulp van zijn vriend Mol in omdat hij zo somber is samen een taart bakken blijkt heel goed te helpen tegen sombere gedachten. Prentenboek met kleurrijke platen en een recept voor vriendschapstaart.
Worteltjestaart, door Annemarie Bon
Haas heeft verschrikkelijk veel zin in worteltjestaart. Hij gaat gauw naar de bakker, maar deze verkoopt geen worteltaart. Maar zelf worteltjestaart bakken is nog niet zo makkelijk. Prentenboek met vrolijke tekeningen in kleur, een recept voor taart en tips om worteltjes te kweken.
Het koekboek van Vos en Haas, door Sylvia Vanden Heeden
Vos en Haas wonen gezellig samen. Haas zit lekker te lezen, Vos verveelt zich. Het boek dat hij dan uit de kast pakt, is een kookboek en samen gaan de vrienden lekkere dingen maken, soms geholpen door hun vriend Uil. Een mooi prenten-, lees-en doeboek met verhalen en recepten.
Kaapse raasdonders; het Annie M.G. Schmidt kookboek en Otjeskookboek
Het lekkerste uit de verhalen van Annie M. Schmidt, uit Otje (in Otjes Kookboek), Jip en Janneke, Tante Patent, Ibbeltje, Floddertje en natuurlijk uit Pluk van de Petteflet. Hasselbramenjam, holletjestaart, fletse flenzen, zoute prieters en prutters.
Spaghetti met een schaar; kookboek voor kinderen
Iedereen weet hoe Pippi spaghetti eet: met tomatensaus en een schaar! Maar ook in de andere boeken van Astrid Lindgren wordt er flink op los gesmuld. Zo is Karlsson dol op krentenbolletjes en eten ze in Bolderburen graag soep met véél balletjes. Ronja eet natuurlijk roverssoep, en Madieke bakt een heerlijke kaneelkrans. Deze spannende recepten kunnen kinderen met dit boek zelfstandig maken.
Roald Dahl’s griezelkookboek
Ooit wel eens Horzels in Stinkhommelvet, Zoete Egelpennen, Pisjlets, Snoskommers of Pluchenuche gegeten? Brrr. Schrijver Roald Dahl verzon de griezeligste recepten.

Taartenboek, door Toon Tellegen
Veertien verhalen waarin steeds een andere taart een rol speelt: een watertaart, een zwevende taart, een beukenotentaart, een taart van grind, algen en zachte modder, een geheime taart enz., enz. Het zijn wonderlijke sprookjesachtige vertelllingen over de eekhoorn, de mier, de boktor en de olifant. Bij elk verhaal staat een recept om de taart na te maken.

http://www.bibliotheekhardenberg.nl/

Geen opmerkingen: