maandag 5 oktober 2009

Boekenwurm 2009-27

Boekenwurm 2009, nr.27

Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg

Een smakelijke kinderboekenweek, van 7 – 17 oktober, met vooral lekker leesvoer.

Piet en Riet, door Martine Letterie
Piet en Riet zijn twee koks. Zij koken soep en saus bij de vis. Als Paul komt, eet hij dit op en later eet hij ook nog pap van Piet. Als hij weg wil, past hij niet meer door de deur. Voor beginnende lezers.

Hiep hiep hiep voor haas, door Erik van Os
Haas wil een feestje bouwen voor zijn verjaardag. Het plan om daar een grote koek (= taart) voor te bakken mislukt: Kip is niet thuis, dus geen ei; Koe is er ook al niet, geen melk; enz. Thuis wacht hem gelukkig een grote verrassing! Deel uit een serie Eerste leesboekjes: 'Muis en zo'
Het geheim van de snoepfabriek, door Selma Noort
De ouders van Meda willen een oude familiefabriek nieuw leven inblazen. Maar dan moeten ze wel het recept hebben van de beroemde ´zuchtjes´, een speciaal soort snoepjes. Meda krijgt het recept in handen, maar de andere snoepfabrikanten zetten alles op alles om dat terug te krijgen!
Plaza Patatta: serie door Nanda Roep
Plaza Patatta, zo zal het restaurant heten. Een heel bijzonder restaurant, speciaal voor kinderen. Luna en Lotte verheugen zich op de opening, maar ze maken zich ook grote zorgen: hun vader is de kok, terwijl hij helemaal niet kan koken! Zo wordt verteld in het eerste deel uit de serie Een geheim luik.
Inmiddels zijn er al verschillende delen met avontuurlijke en gekke verhalen uit het speciale restaurant. Het vierde boek heet De giftige indringer. Luna en Lotte worden geconfronteerd met een onbekend persoon die het eten saboteert: konijnenkeutels in het pannenkoekenbeslag, teennagels in het bladerdeeg en een stuiterbal in de soep. Dit gebeurt sinds hun oma in het restaurant is. Zou oma dit op haar geweten hebben? Luna en Lotte gaan op onderzoek. Andere titels: De gesloten kamer, De geheimzinnige ober.

De vlucht van de knorrige kelner, door Jacques Vriens
In dit achtste deel van 'De bende van De Korenwolf' over de familie Maarsen en hun hotel De Korenwolf heeft Pepijn weer flinke ruzie met zijn vader en hij loopt weg. Ondertussen organiseert de familie stiekem een feest voor meneer Goemie die al veertig jaar ober is bij het hotel. Zal de oude knorrepot iets in de gaten hebben?

http://www.bibliotheekhardenberg.nl/

Geen opmerkingen: