maandag 14 december 2009

Boekenwurm 2009-34

BOEKENWURM 2009; NR. 34

Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg

Spannende boeken voor ongeveer 11 jaar en ouder

Serie Fluisteraars, door Hans Kuyper.
De serie heeft 4 delen: De fluisterkelders, Walviseiland, Woud van de wind, Operatie Noorderlicht
Stel je voor dat je altijd en overal gefilmd wordt. Ben je dan veilig? En ben je dan nog wel vrij? Hans Kuyper schreef een boekenreeks over een wereld vol beveiligingscamera’s. Een serie vol actie en avontuur, maar ook over onze maatschappij.
De verhalen spelen in de toekomst waarin de mensen nergens onbespied blijven. Er hangen overal camera’s en iedereen heeft een chip in zijn/haar arm en is zo overal te volgen. De enige plek waar de mensen nog vrij zijn, is in het geheime ondergrondse gangenstelsel van de fluisteraars. In het eerste boek ontdekt Lev de fluisterkelders, hij komt daar Roz tegen en samen gaan ze op zoek naar de ouders van Lev. Zij zijn fluisteraars en er wordt gezegd dat ze naar Ijsland zijn gegaan. Daar is men nog vrij.
En vanuit Ijsland willen de fluiteraars vechten tegen de camera’s en de chips in de rest van Europa. Lev en Roz krijgen in het tweede deel Walviseiland hulp om naar Ijsland te gaan. Maar wie is er te vertrouwen en wie niet? Komen ze levend en wel in Ijsland aan? Als ze eindelijk op het spoor zijn van de ouders van Lev, en dan lijkt het pas echt goed mis te gaan in Woud van de wind als Roz Lev ook nog in de steek laat.Tot op het laatste moment in Operatie Noorderlicht vraag je je af of het nog goed komt met de fluisteraars. De boeken zijn wel apart te lezen, omdat er wordt uitgelegd wat er al gebeurd is.






















Bloed van de papaver, door Anneke Wiltink
Jorre en Roos zijn met oom Noud mee op een reis door Uretan. Als Roos in het Klooster van Djampha het beeldje van de godin Gilhra aanraakt, wordt ze opgepakt. De vakantiestemming slaat daarna om. Nadat ze in de bergen verdwaald zijn, komen ze terecht bij het Paleis van Dhulan. Ze worden als eregasten onthaald, maar Roos en Jorre hebben al snel door dat er iets gaande is in het paleis. Spannend detectiveverhaal, vol heldendaden, gastvrijheid, drugssmokkel en ceremonies, waarin de papaver een belangrijke rol heeft. Er zijn nog 2 spannende boeken over Jorre en Roos: Het gebarsten kompas, De verboden vallei.

Aangespoeld, door Anna Woltz
Tomas is pas een paar uur op het eiland Kavos wanneer het avontuur van zijn leven begint. Het half-Griekse meisje Nika neemt hem mee naar het strand. Ze weten niet wat ze zien als er een meisje aanspoelt.haar favoriete baai: een eenzaam strand met heftige golven en puntige rotsen. Een meisje met bloedende schrammen en gebarsten lippen. Tomas en Nika willen hulp inschakelen, maar het meisje maakt duidelijk dat ze geen dokter wil, geen ouders en zeker geen politie. In het geheim proberen Toma en Nika het mysterie op te lossen. Hoeveel is er waar van de verhalen van het aangespoelde meisje? Nog meer boeken met mysteries door Anna Woltz: Onweer, en Tien dagen in een gestolen auto.

www.bibliotheekhardenberg.nl

Geen opmerkingen: