maandag 14 december 2009

Zoeken naar materialen

De website van de Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg is recent ingrijpend veranderd. Dat levert bij het zoeken in onze catalogi naar boeken en andere materialen soms wat problemen en onduidelijkheden op. Hopelijk biedt onderstaande informatie u daar wat hulp bij.

Zoeken in de Aquabrowser

Rechtsboven in het scherm vindt u de Aquabrowser.
Deze catalogus werkt net als Google: u typt een woord in en er komt een resultaat.
U hoeft zich hierbij vooraf niet af te vragen of u op schrijver, titel of trefwoord wilt zoeken, u begint gewoon.
In dat resultaat kunt u dan daarna wel verder gericht zoeken , door de verfijnopties rechts van de resultatenlijst te gebruiken. U klikt op een van de opties (bijvoorbeeld: Materiaal > Boek) en u krijgt dan binnen die eerste zoekopdracht alleen de boeken gepresenteerd.
U kunt hier dus direct beginnen met zoeken en daarna gericht verder zoeken naar het resultaat dat u wenst.

Deze manier van zoeken heeft als voordeel dat je in één zoekactie vele bestanden doorzoekt en dat je direct kunt beginnen met zoeken. Daarom staat het zoekscherm van deze catalogus ook prominent rechtsboven op onze homepage.

Maar er is ook nog een andere manier van zoeken, die met name voor bibliotheekmaterialen wel handig kan zijn:

Zoeken in de Bicatcatalogus

De Bicatcatalogus is onze basis-bibliotheekcatalogus. Hierin zitten de beschrijvingen van alle materialen van de bibiotheek (boeken, tijdschriften, dvd’s, etc.) en gegevens van de exemplaren. Veel van onze klanten zoeken graag in deze catalogus.
Hier moet men wel eerst een keuze maken tussen bijvoorbeeld schrijver, titel of trefwoord.
Deze catalogus is beschikbaar via onze website > bibliotheek > catalogi. Op deze pagina kunt u kiezen voor de bicatcatalogus van uw vestiging.

Voor meer informatie over onze catalogi, kijk op onze website.

Mijn gegevens / Verlengen

Vroeger kon je via de knop Mijn gegevens direct de Bicatcatalogus in. Dat kan niet meer, als u de Bicatcatalogus wilt gebruiken, kan dat via de hierboven beschreven zoekweg.

Geen opmerkingen: