donderdag 12 februari 2009

Kinderen en echtscheiding

Inloopspreekuur over kinderen en echtscheiding in Bibliotheek Hardenberg

Op 25 februari 2009, van 14.00 tot 16.00 uur, is er in de bibliotheek te Hardenberg (in het LOC-gebouw aan de Parkweg) een inloopspreekuur over “kinderen en echtscheiding”. Mw. M. Wessels Boer is dan aanwezig om vragen van kinderen en/of ouders te beantwoorden. Mw. Wessels Boer is coach echtscheidingskinderen bij Humanitas; zij begeleidt groepen kinderen die met echtscheiding van de ouders te maken hebben.
Kinderen praten er niet vaak over als ouders gaan scheiden/ gescheiden zijn, terwijl ze daar wel behoefte aan hebben. Daarom is Humanitas met deze kindergroepen gestart.
Natuurlijk heeft een coach ook niet op alle vragen een antwoord. Maar vanwege de ervaring met echtscheidingskinderen en de professionele achtergrond kan zij of antwoord geven of verwijzen.

Het inloopspreekuur past in het programma van het Gezondheidsinformatiepunt van de bibliotheek. Vanaf 10 februari is er een tafel met achtergrondinformatie en een (gesloten) brievenbus waar kinderen en/of ouders ook vragen in kunnen doen. De vragenstellers krijgen persoonlijk antwoord.
Gedurende de inloopmiddag kunnen kinderen ook een wensbal van klei maken.

Geen opmerkingen: