maandag 2 maart 2009

Persbericht 2 maart 2009

Daniëlle Meijering is de eerste Hardenbergse voorleeskampioen


Het was dinsdagmiddag muisstil in de balletzaal van de Muzerie in het LOC, hoewel de tribune gevuld was met publiek. Er werd namelijk geluisterd naar 10 voorleeskampioenen. Deze leerlingen, afkomstig uit groep 7 of 8 van de basisschool, deden hun uiterste best om een plaats te veroveren in de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.Deze wedstrijd begint in het najaar op school. Daarna is de plaatselijke bibliotheek aan zet om de kwartfinale te organiseren, de Hardenbergse voorleeswedstrijd. Dit jaar doen maar liefst 31 scholen mee. Er wordt in 3 rondes gelezen, waarvan dinsdag 24 februari de eerste was. Op 3 maart zijn de resterende twee rondes, in Hardenberg ( weer in de balletzaal) en in Dedemsvaart, in het theaterlokaal van scholengemeenschap de Zeven Linden. In de eerste ronde lazen de volgende schoolkampioenen voor:

Marina Matel (De Spreng-el, Ane), Jannice Veurink (Casper Diemer, Bergentheim), Rosan Olsman (Koningsberger, Bergentheim), Daniëlle Meijerink (Wiekslag, Bruchterveld), Fleur Kragt (Klimop, De Krim), Pip van Etten (Obs Den Velde), Andrea Withaar (de Akker, Gramsbergen), Joy Sibon (Prinses Ireneschool, Gramsbergen), Elisabeth van Regteren-Limpurg (Cantecleer, Kloosterhaar) en Anke Koersen (Windesheim, Sibculo).

De jury bestond uit Grietje Grendelman (De Toren), Ottelie van Glansbeek (Bibliotheek) en Anton Guiljam (De Muzerie). Na rijp beraad maakte juryvoorzitter Ottelie van Glansbeek de winnaar bekend: Daniëlle Meijerink, leerlinge van De Wiekslag in Bruchterveld, kwam als beste voorlezer uit de bus. Zij werd geprezen om haar goede stemwisseling en intonatie en haar mooie voorleeshouding. Zij wist met haar fragment uit het boek “Treiterkoppen” , geschreven door Mieke van Hooft, het publiek te boeien.
Op 3 maart wordt bekend welke twee voorlezers Daniëlle zullen vergezellen bij de regioronde in de Carrousel in Ommen.







Geen opmerkingen: