maandag 30 maart 2009

Persbericht 30 maart 2009

Persbericht Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg
30 maart 2009

Week van de psychiatrie 30 maart – 5 april

Het thema van de Week van de psychiatrie is dit jaar “Ervaringsdeskundigheid”. Het gaat hier onder meer om het omzetten van alle onzekere, moeilijke en zware tijden die een (psychische) ziekte met zich meebrengt naar een ervaring waar je ook anderen mee verder kunt helpen: cliënt, hulpverlener én buitenstaander.
In de initiatiefgroep rond deze week hebben cliëntenraden zitting van RIBW IJssel-Vecht, Dimence en Stichting Focus. Samen met Deltion College, Hogeschool Windesheim, bibliotheken en nog vele anderen organiseren zij tal van activiteiten. In de Hardenbergse bibliotheek is een kleine schilderijententoonstelling te zien met de titel “Een ervaring rijker” . Hierop zijn o.a. bijdragen te zien van mensen met autisme. Op een displaytafel liggen boeken over psychiatrie en het programma-overzicht van alle activiteiten in de regio IJssel-Vecht.

Echt waar!

Maandelijks worden verschillende collectie-onderdelen van de bibliotheken gepresenteerd op zogenaamde displaytafels. Hierdoor komen verschillende, soms niet vermoede, onderwerpen onder de aandacht van de bezoeker.
De thema’s voor de maand april zijn:

Echt waar! : boeken met waargebeurde verhalen. Hierbij bijvoorbeeld aangrijpende levensverhalen uit andere landen, maar ook dichter bij huis, over loverboys, ontvoeringen en andere zaken die aandacht hebben gekregen in de media.

In beweging: boeken over sport.
Het voorjaarsweer komt er aan: een mooie aanleiding om in beweging te komen en erop uit te trekken in de natuur! In de boeken staan veel suggesties hiervoor. Dit sluit mooi aan bij de Nationale Sportweek van 18 tot 24 april.

Naast bovengenoemde thema’s is er in de bibliotheek van Hardenberg op de jeugdafdeling aandacht voor Filosoferen met kinderen en Kikkers. Op de bovenverdieping : Pubertijd: boeken over de puberteit.

Goede Vrijdag
Goede vrijdag, 10 april, zijn de bibliotheken in Balkbrug, Hardenberg en Slagharen vanaf 17.30 uur gesloten.

Zaterdag 11 april zijn de bibliotheken in Dedemsvaart en Hardenberg open op de gebruikelijke tijden.
Maandag 13 april is het Tweede Paasdag en zijn alle vestigingen gesloten.

Geen opmerkingen: