woensdag 18 maart 2009

Poëzie in Radewijk


Radewijk in Kunstproject

Onverwachte Poëzie Middenin Radewijk

De 28e expeditie van het kunstproject Overal In Overijssel bracht de schrijfsters Heleen Bosma en Alied van der Meer naar de oevers van de beek in Radewijk. Middenin heet het op de kaart, maar waar Middenin? Dat wilden de twee avonturiers te weten komen op hun expedities naar dit gebied. Ook al leek het er allemaal leeg en rustig ze belandden toch middenin een spiritueel bouwproject. Ze liepen rond tussen de timmermannen, schilders, architecten en installateurs, tussen katholieken, gereformeerden en protestanten, want er gebeurt van alles in Radewijk, ook het onverwachte. Wie rekent er bij een bezoek aan deze streek bijvoorbeeld op een bootsman van het loodswezen, een fotograaf die ook imker is, een juf die met haar kinderen op een achternamiddag jachthutten en tandpasta maakt met haar klas? Het gebeurt allemaal in ‘Roke’! Van al deze belevenissen maakten de onderzoekers een gedicht en natuurlijk ook weer een prachtige internet aflevering. Zien, horen , beleven?
Ga naar locatie 28 op http://www.overalinoverijssel.nl/ en duik er middenin!

Iedere maand bepaalt de computer een willekeurige locatie in Overijssel. De noorderbreedte/oosterlengte coördinaten van deze locatie voeren Alied en Heleen in in een GPS-systeem. Met deze GPS gaan de twee -in overall natuurlijk- op pad. Ze kijken waar het lot hen brengt en laten zich verrassen door wat ze in of op het aangegeven weiland, bosperceel, moeras, industrie-terrein, schoolplein of dorpsstraat aantreffen. Ze maken een gedicht, een verslag van de dag, foto’s en filmpjes. Het gedicht wordt ter plaatse uitgedeeld.
Dit alles kunnen de bewoners van Overijssel zien en meebeleven op de website van het project. Maandelijks is er een nieuwe locatie. In totaal zullen ze 28 locaties bezoeken. http://www.overalinoverijssel.nl/

Geen opmerkingen: