maandag 23 maart 2009

Boekenwurm 2009-8

Boekenwurm 2009/8

Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg

Maren Stoffels, schrijfster van boeken voor jongeren (12+), was op bezoek bij het voortgezet onderwijs in Dedemsvaart.
Haar boeken:

Dreadlocks en lippenstift
Zeer tegen haar zin in gaat Sofie met haar ouders mee op vakantie naar Frankrijk. Nu kan ze haar geheime vriend Tygo 3 weken lang niet zien. Sofie voelt zich alleen en ellendig tussen de mooie meiden die haar rondlopen. Maar tot haar stomme verbazing heeft Floor, type fotomodel, ook nog hersens in haar hoofd en worden ze beste vriendinnen.Na de vakantie mailt Sofie Floor over het pesten in haar nieuwe klas en de problemen met Tygo. Floor weet altijd raad. Maar kan Sofie Floor ook helpen met haar eetprobleem?

Piercings en parels
In Piercings & Parels, het tweede boek van Maren Stoffels, komt Sofie erachter dat ze oneerlijk is, juist tegen de mensen van wie ze veel houdt. Gelukkig weet ze haar problemen altijd weer op haar eigen overdonderende manier op te lossen.

Cocktails en ketchup
Haar nieuwe klasgenoot Lewi haalt het leven van Sofie flink overhoop. Ze vindt Lewi, met haar geblondeerde haren, piercings en sigaretten, ontzettend stoer. Al snel hangt er een grijze wolk boven Sofie. Ze heeft niet eens meer in de gaten wie echt haar vrienden zijn. Zo kwetst ze Roosmarijn, en laat ze Bella links liggen. Als ze het voor Lewi opneemt wanneer die uit stelen gaat, zijn haar virenden het zat. Als zelfs de trouwe Floor de vriendschap wil opzeggen draait Sofie door. Wie kan ze nog vertrouwen?
Op blote voeten
Sam voelt zich niet thuis in haar dorp. Ze voelt afkeuring omdat ze eruitziet als een jongen. Als in de straat nieuwe mensen komen wonen, raakt Sam tot over haar oren verliefd op Benjamin, met zijn donkere ogen. Maar hoe houdt ze dat geheim voor haar familie, die fel tegen de komst van de nieuwelingen is? Gelukkig kan ze alles kwijt in haar brieven aan Wendy, die ze nooit verstuurt. Ze schrijft ook over de mysterieuze Elsa, die altijd in lange broeken loopt. Met haar bouwt ze een intense vriendschap op. Maar kent ze haar vrienden eigenlijk wel? Wendy, Benjamin, Elsa... en zichzelf?

Vlucht van Elin
Op een regenachtige middag krijgt Elin zomaar een lift van de populairste jongen van de school. Het is het begin van een heftige, ingewikkelde verliefdheid. Als haar vriend na een ruzie een ongeluk krijgt, pakt Elin in paniek de trein naar haar tante in Frankrijk. Onderweg leert ze twee jongens en twee meiden kennen. Waarom is de een overdreven aardig en de ander juist agressief tegen haar? Tijdens de treinreis probeert ze het ongeluk te vergeten, maar het blijft door haar hoofd spoken. Durft ze ooit iemand te vertellen dat het haar schuld was?

Geen opmerkingen: