maandag 16 maart 2009

Boekenwurm 2009-7

Boekenwurm 2009; nr. 7

Voorjaar

Leve de lente, door Vivian den Hollander
Roos en haar vriendje Mika hebben een geweldig voorjaar. In korte hoofdstukjes wordt verteld hoe opa de zandbak vernieuwt, Roos een lammetje de fles mag geven, de kinderen zandtaartjes bakken en voorbereidingen treffen voor het paasfeest. Tot slot doen zij mee aan de optocht op Koninginnedag. Elk hoofdstuk heeft een afgerond verhaaltje van ongeveer drie pagina's om voor te lezen.Tussen de hoofdstukken staan liedjes en kleine knutselwerkjes. De liedjes zijn te beluisteren via http://www.wijmakenmuziek.nl/ vanaf ong. 3 jaar

Leve de lente, prentenboek door Rotraut Susanne Berner
Groot hardkartonnen prentenboek met zoekplaten.
De tekeningen zijn eenvoudig en goed herkenbaar voor kinderen vanaf 3 jaar. Zij kunnen naar hartelust kijken en zoeken en zullen keer op keer andere details blijven ontdekken. De meeste gebeurtenissen spelen zich af in de stad, maar op de achtergrond is ook te zien wat daarbuiten gebeurd.

Lentefeest, door Diana Monson
Het boek bevat verhalen, gedichten, liedjes en knutselwerkjes, ideeën en recepten rond het thema voorjaar/Pasen. De rode draad in de verhalen zijn Sonja, haar ouders en haar oma. Vooral traditionele gebruiken komen aan de orde. Er wordt bij het knutselen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.
Vanaf ong. 9 jaar

Tuinplezier voor kids door Catherine Woram
Aan de hand van kleurenfoto's wordt verteld hoe je in de tuin zelf allerlei planten, bloemen en kruiden kunt kweken, dingen kunt maken voor in de tuin en wat voor spelletjes je er kunt spelen. Vanaf ca. 10 jaar.

Puur natuur door Claudia Haas
Tuinplezier voor binnen en buiten
Uitleg over het aanleggen en verzorgen van verschillende soorten tuintjes en over planten, aangevuld met lekkere recepten. Met veel vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Zwaluw (uit de serie “Dieren om ons heen”)
De informatie over de zwaluw is verdeeld over verschillende hoofdstukken vanaf dat de zwaluw in het voorjaar weer in Nederland komt en nesten gaat bouwen. Er wordt verteld wat een zwaluw is, waar ze leven, zijn voedsel, levenscyclus, gewoontes en bedreigingen. Op iedere bladzijde staat een grote, informatieve kleurenfoto. Voor kinderen vanaf 8 jaar; het kan goed gebruikt worden voor een werkstuk of spreekbeurt.

Zwaluw en Kuiken, door Brigitte Minne
Zwaluw en Kuiken zijn bevriend. Als Zwaluw uit het zuiden terugkomt en Kuiken ook wel eens wil zien hoe het er daar uitziet, tovert Zwaluw de tuin om in een tropisch paradijs. Prentenboek met eenvoudige, gekleurde prenten voor kleuters.

Geen opmerkingen: