maandag 9 maart 2009

Boekenwurm 2009-5

Boekenwurm 2009; nr. 5

Eind januari is kinderboekenschrijfster Annemarie Bon op verschillende scholen geweest en heeft in de groepen 3 en 4 vrteld over het schrijven van een boek, voorgelezen en vragen van nieuwsgierige kinderen beantwoord.Als schrijfster is ze niet zo erg beroemd. Toch heeft ze al veel boeken geschreven.Voor beginnende lezers, maar ook voor 12 jaar en ouder. Leesboeken, boeken met informatie of een combinatie van deze twee, zoals de volgende boeken:


Hoofd, schouders, knie en teen Weet jij al hoe je lijf in elkaar zit en hoe het werkt? Doeke en Marjolein nemen je in dit boek mee op ontdekkingsreis naar je eigen lichaam. Door de vele verhalen, weetjes, tekeningen en spelletjes leer je je lijf van top tot teen kennen. Spring als een kikker, klak met je tong, proef met je neus en maak vingerafdrukken voor in je zelfgemaakte paspoort!


Hakke, hakke, puf pufVerhalen, spelletjes en weetjes over vervoer en verkeer. Doeke en Marjolein gaan met de trein, de luchtballon en het vliegtuig. Maar ze gaan ook lopen en fietsen en maken een ritje op een kameel! Maak een boot om op te eten, speel het verkeersbordenspel en ga naar de leukste verkeerspretparken!

Iene Miene MutteWeet jij al wat je later worden wilt? Er zijn zoveel spannende beroepen! Met Doeke en Marjolein maak je kennis met de poppendokter, de hondenpoeppolitie en een postbode met liefdesbrieven. Door de verhalen, weetjes, tekeningen en spelletjes leer je veel over allerlei soorten werk. En bij ieder beroep staat een grappig testje. Word circusartiest, maak een bloederige wond, speel het beroepenspel en neem je ouders mee naar de open dag van de brandweer! En lees ook waarom Ruud van Nistelrooij voetballer zijn het leukste beroep van de wereld vindt.

Het regent, het regentWeet jij al hoe het komt dat het regent of dat de zon schijnt? Met Doeke en Marjolein leer je vanalles over het weer. Voorspel het weer, doe de regenwormdans, maak zelf mist of een regenboog en doe mee aan de leukste spelletjes bij regen, sneeuw en zonneschijn!

Geen opmerkingen: