maandag 23 maart 2009

Boekenwurm 2009-9

Boekenwurm 2009/9

Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg

De Jonge Jury is bedoeld voor alle jongeren in de eerste t/m de derde klas van het voortgezet onderwijs. Zij konden stemmen op de jeugdboeken uit 2007 die zij het mooiste vonden. De vijf boeken met de worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Deze wordt tijdens de Dag van de Jonge Jury (15 april) uitgereikt aan de winnende schrijver.
De Jonge Jury wil er voor zorgen dat jongeren met plezier lezen en ook een mening hebben over de boeken die ze lezen.
De genomineerde boeken:

Pizzamaffia, door Khalid Boudou
Er barst een echte pizza-oorlog los als Brahim zijn oom en neef Haas opstappen en een eigen pizzeria beginnen in de buurt. Beide pizzeria’s maken elkaar het bestaan zuur, beconcurreren elkaar en ze gaan zelfs zover dat junks, buikdanseressen en reacties op internet en You Tube worden ingezet. Brahim raakt verwikkeld in een hevige strijd tussen beide families. Pas na een tijdje wordt duidelijk dat er een spelletje met hem gespeeld wordt, waarbij hij ook nog zijn vriendin Alice dreigt kwijt te raken.

Voor ik doodga, door Jenny Downham
Als je 16 bent, ligt het leven nog voor je. Maar niet voor Tessa ! Zij heeft al enige jaren leukemie en heeft van de artsen te horen gekregen dat ze nog maar korte tijd te leven heeft. Die tijd wil ze goed gebruiken en daarom maakt ze een lijst van tien dingen die ze nog per se wil doen, waaronder: seks hebben, drugs gebruiken, een hele dag op alles ja zeggen, beroemd worden en de liefde tegenkomen. Samen met haar vriendin Zoey maakt ze een aantal dromen waar.

Hoe overleef ik met/zonder vrienden, door Francine Oomen
Tiende deel van de serie “Hoe overleef ik. Rosa mag voor het eerst alleen op vakantie met vrienden. Ze hebben elkaar hard nodig om alle tegenvallers en problemen het hoofd te bieden.

Sproetenliefde, door Maren Stoffels
Amber is hopeloos verliefd op een leraar en schrijft dat als op een wc-deur op school . Tot haar grote verbazing reageert er iemand op haar kreet. Al gauw wordt de anonieme schrijver op de wc-deur de enige aan wie ze alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje. En dan is er nog een opdracht: stille Robin weer aan het praten krijgen.


Chatroom, door Helen Vreeswijk
Via een chatroom komen Marcia en Floor in contact met een modellenbureau. Wat begon als een kans uit duizenden, verandert in een ware nachtmerrie.
Vanuit haar praktijk bij de recherche heeft de auteur gebruik gemaakt van een reële situatie. Thriller voor zowel jongeren als volwassenen.

Geen opmerkingen: