maandag 11 augustus 2008

Boekenwurm 12



China en de Olympische Spelen
De Olympische Zomerspelen worden gehouden in Peking, de hoofdstad van China. Ze zullen worden gehouden van 8 tot en met 24 augustus.
Wil je meer weten over China en de gebruiken van dit land?

China
Geen boek, maar een dvd over China
Pieter en Dimitri hebben een opdracht gekregen van hun grootvader om op zoek te gaan naar de oorsprong en betekenis van het Dharma wiel. In vier korte tv-filmpjes ( elk 25 minuten) gaan ze op ontdekkingstocht door China en zo maken we kennis met de bewoners en hun cultuur. Dit gebeurt op een flitsende en humoristische manier.






Ik ga naar China en neem mee………, door Kristien Dreesen
Professoren beantwoorden vragen van kinderen over China;
het land, de bevolking, de Chinese muur, het soort eten, de taal en kalligrafie, de keizers, Mao en de studentenoproer, de Chinese kalender, filosofen en geloof.
Met allerlei weetjes en tips. Een leerzaam boekje, waarin je ook tot tien leert tellen in het Chinees en hoe je met stokjes kunt heten.
Door de mooie tekeningen kom je in de Chinese sfeer.









China; de reisnotities van Kuifje
Aan de hand van foto’s en tekeningen en foto’s wordt verteld over China, het land dat door Kuifje wordt bezocht in "Kuifje en de blauwe lotus".




Het Chinese Rijk (Belevenissen in …)
Dit boek gaat vooral over de oude Chinese cultuur en de geschiedenis.
Veel mooie foto’s. En voor de knutselaars: voorbeelden hoe je bijvoorbeeld een waaier, een masker of een Chinese vlieger kunt maken.














Ping Li en zijn vlieger, door Sanne te Loo
Prentenboek over het Chinese jongetje Ping Li dat zo graag een vlieger wil hebben. Van de vliegerbouwer krijgt hij twee stokjes en rijstpapier. Hij maakt een vlieger, laat die op en valt in slaap. Hij droomt dat hij een standje krijgt van de keizer van de lucht, omdat hij zijn vlieger niet mooi heeft beschilderd. Hij mag dit in het ruimteschip van de keizer doen. Als hij wakker wordt, is zijn vlieger prachtig beschilderd.



Tijdschriften, zoals National Geograhic Junior en Samsam, hebben deze maanden een special nummer over China.

Geen opmerkingen: