maandag 4 augustus 2008

Persbericht 4 augustus 2008

Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg
4 augustus 2008

Veranderingen in Balkbrug
Er zijn veranderingen op komst in de bibliotheek van Balkbrug. Heel binnenkort maakt de bibliotheek de stap naar volledige zelfbediening, voor nog meer service en gemak. In de bibliotheek is de afgelopen maanden al hard gewerkt aan de voorbereidingen. Zo moest bijvoorbeeld de hele collectie omgewerkt worden, en zijn alle uitleenbare materialen voorzien van een chip die straks leesbaar is door het zelfbedieningsapparaat.
Sluiting van 11 – 15 augustus
In verband met de voorbereidende werkzaamheden zal de bibliotheek een paar dagen dicht zijn. De balie moet aangepast worden voor de nieuwe situatie, en de nieuwe apparatuur moet geïnstalleerd en uitgebreid getest worden. In verband met deze noodzakelijke werkzaamheden is de bibliotheek kort gesloten van 11 – 15 augustus. Na de beperkte openingstijden in de bouwvak is de bibliotheek echter nog een week volledig open om klanten de gelegenheid te geven tussentijds weer even boeken te ruilen. Iedereen kan dus woensdag 6 en vrijdag 8 augustus nog op de gewone tijden terecht voor deze sluitingsweek.
Start zelfbediening
Op maandag 18 augustus opent de bibliotheek in Balkbrug weer de deuren en zal de nieuwe apparatuur in gebruik worden genomen. Voor de klanten van de bibliotheek heeft de overgang straks veel voordelen: het nieuwe systeem biedt meer privacy en de apparatuur is heel eenvoudig te bedienen. Ook krijgen de medewerkers straks meer tijd om vragen van klanten te beantwoorden. Daarnaast wordt het door de zelfbediening mogelijk de openingstijden uit te breiden, en zal de bibliotheek straks een uurtje eerder open gaan. Vanaf de start op 18 augustus is de bibliotheek op maandag, woensdag en vrijdag voortaan al open vanaf 13.30 uur. De zelfbediening is straks even wennen, maar natuurlijk staan de medewerkers van de bibliotheek klaar om iedereen (vooral in het begin) een handje te helpen als dat nodig is. De verwachting is echter dat jong en oud straks heel snel zijn weg zal vinden. Het is de bedoeling dat in de loop van dit jaar nog een vervolg komt op de invoering van zelfbediening in de bibliotheken. In Bergentheim, Dedemsvaart en Hardenberg is in 2007 reeds volledige zelfbediening ingevoerd. Dit jaar staat na Gramsbergen en Balkbrug als laatste ook de bibliotheek in Slagharen nog op het programma voor de invoering van zelfbediening. Er is ook in Slagharen reeds een begin gemaakt met de noodzakelijke voorbereidingen voor het omwerken van de collecties.

Geen opmerkingen: