dinsdag 9 december 2008

Persbericht 8 december 2008

PERSBERICHT
Stichting Openbare Bbiliotheken Hardenberg

Decemberactiviteiten in verschillende bibliotheken:

Bergentheim: tot 13 februari exposeren Henk en Tineke Duistermaat uit Balkbrug foto’s in de Bergentheimse bibliotheek. Tijdens hun reis in Zuid-Afrika heeft het echtpaar bijzondere opnames gemaakt van wilde dieren (soms van heel nabij) en het prachtige Afrikaanse landschap.

Gramsbergen: acrylschilderijen van Wilna Salomons sieren de wanden van de bibliotheek in Gramsbergen. Zij heeft gewerkt als freelance etaleur, is binnenhuisarchitect en is 12 jaar geleden schilderlessen gaan volgen bij Jan Oosting. Op dit moment schildert ze voornamelijk portretten. Daarnaast schildert ze landschappen aan de hand van vakantiefoto’s en ze heeft een serie kinderschilderijtjes gemaakt onder de naam “ieniemienekes”, waarbij de boerderij centraal staat.

Slagharen: vrijdag 12 december a.s. is de bibliotheek present op de Kerstmarkt in Slagharen, die van 18.00 tot 21.00 uur wordt gehouden op het Kerkplein. In de kraam laat de bibliotheek zien wat zij te bieden heeft. Aanbieding: wordt men lid van de bibliotheek tijdens de kerstmarkt dan leent men de eerste 3 maanden gratis!
Volwassenen kunnen meedoen aan een Titelpuzzel. Deze kan thuis worden opgelost en later bij de bibliotheek ingeleverd. Onder de goede inzendingen wordt een boekenbon verloot. Voor kinderen is er een kleurplaat waarmee eveneens een boekenbon is te winnen.

Hardenberg:
Cultuurmix LOC laat van zich “hoorn” met een oud midwinters volksgebruik in een nieuw gebouw:
Op woensdag 17 december a.s. vanaf 11.30 uur door het hele gebouw en later op het Podiumplein, voor iedereen van binnen én van buiten het LOC aan de Parklaan in Hardenberg.

Diezelfde woensdag 17 december organiseren de Bibliotheek en De Koppel samen een kindermiddag waarbij het om Kerst draait. Kinderen van 6 t/m 10 jaar zijn welkom van 14.00 tot 16.00 uur. Ze kunnen luisteren naar kerstverhalen en gaan creatief aan de slag. Meedoen kost €2,50 (inclusief warme chocolademelk en materialen) en opgave vooraf wordt op prijs gesteld. Deze activiteit wordt gehouden in natuuractiviteiten centrum De Koppel, Vechtstraat 8 te Hardenberg.

Geen opmerkingen: