maandag 20 april 2009

Boekenwurm 2009-11

Boekenwurm 2009; nr. 11

Achtstegroepers die meedoen aan de Vechtdal-kinderjury geven hun mening over boeken die ze gelezen hebben.

De verschrikkelijke steen, door Tosca Menten
Het verhaal gaat over Foppe en zijn tweelingbroer Stef die erg klein is en daarom wordt gepest. Stef krijgt een steen waar je mee kunt toveren. Hij kan daar allerlei dingen mee doen en zo de pesters ermee te pakken nemen. Foppe is jaloers en wil ook zo’n steen. Het is een grappig en spannend boek met fantasie. Er staan ook veel tekeningen in het boek die goed bij het verhaal passen.

Igor, beer in nood, door Rindert Kromhout
Het boek gaat over Igor de beer en “de dunne dieren”. Dat zijn de mensen die hem gevangen nemen. Igor wordt meegenomen naar een onbekende plek. Hij krijgt een grote ring door zijn neus en daardoor een zware ketting. Hij moet op hete platen dansen. Moet Igor dit zijn hele leven blijven doen? Het is een mooi dierenverhaal met avontuur, maar wel zielig en verdrietig.

Overleven op Drakeneiland, door Lydia Rood
Het boek gaat over Mark, kinderen op Drakeneiland en de parlevinkers.Mark is vervelend en wordt naar Drakeneiland gestuurd en moet daar zien te overleven. Hij dacht dat een onbewoond eiland was, maar er wonen veel meer vervelende kinderen. Hij wil eerst terug, maar later niet meer. Een fantasieverhaal met avontuur over vriendschap. Het is een mooi en grappig boek.
Control en copy, door Mirjam Oldenhave
Vijf kinderen: Rogier, Barbara, Nina, Bo en Stijn, die hebben talent. En dan komt Stefan Zoet van een organisatie Top in de Dop. Hij nodigt de kinderen uit om topsporter te worden, maar ze worden opgesloten en erworden alleen maar rare testjes gedaan. Hij wil hen klonen. Een spannend boek met avontuur. Het gaat over sport en is spannend en superleuk.
De gevangene van de gele draak, door Ad Hoofs
Het boek gaat over Sjan die wordt verdacht van een bomaanslag op een vliegveld in China waar hij naar toe gaat om zijn vader te bezoeken. Daarom pakken ze hem op en komt hij in een gevangenis terecht. Daar beleeft hij allerlei dingen samen met Gedhun. Gedhun is zijn celmaatje, en wordt zijn beste vriend. De gele draak is de geheime dienst. Het is een spannend en interessant verhaal.
100 % love, door Niki Smit
Tara is verhuisd naar Parijs en is de beste vriendin van Lot. Ze mailen elkaar elke daghun verhalen over school, shoppen en jongens in smeuïge details. Prachtig boek over vriendschap en verliefdheid.

Geen opmerkingen: