maandag 20 april 2009

Persbericht 20 april 2009

Persbericht Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg 20 april 2009

Na inspanning: ontspanning

Tijdens de Vrieling Hardenberg City-Run zijn onder het publiek flyers uitgedeeld door bibliotheekmedewerkers. Deze (oranje) flyers kunnen bij de bibliotheek ingewisseld worden voor een gratis mini-abonnement van twee maanden.
Dit aanbod is geldig tot 1 juni 2009 en het abonnement loopt automatisch af na 2 maanden.
Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het ruime aanbod van de bibliotheek!

Hoogsensitiviteit

Op 14 april is een lezing gehouden over hoogsensitiviteit in het LOC in Hardenberg. Maar liefst 160 bezoekers luisterden met grote aandacht naar Paulien Gruintjes van Adviesbureau IntrinsiEQ.
In de toekomst zullen vaker activiteiten rond bepaalde thema’s worden gehouden. Dit kan een maatschappelijk thema zijn, maar bijvoorbeeld ook een onderwerp rond opvoeding, onderwijs, gezondheid, historie of iets geheel anders.
Suggesties hiervoor zijn van harte welkom.

Schrijvers op school

De jaarlijkse bezoeken van jeugdboekenschrijvers aan de basisscholen lopen zo langzamerhand ten einde. Donderdag 23 april is Els Rooyers de laatste schrijver die de gemeente Hardenberg aandoet. Zij bezoekt basisscholen De Langewieke en De Groen van Prinsterer in Dedemsvaart. Hiermee wordt een periode afgesloten waarin 1087 leerlingen uit de groepen 3 en 4, 411 leerlingen uit groep 5 en 6 en 663 leerlingen uit groep 7 en 8 hebben kennisgemaakt met een kinderboekenschrijver.
Daarnaast is het voortgezet onderwijs bezocht door Maren Stoffels. Dat zij zo populair is onder jongeren bleek op 15 april maar weer eens: zij is opnieuw winnaar van de Prijs van de Jonge Jury, dit jaar voor haar boek “Sproetenliefde”.
De schrijversbezoeken zijn een onderdeel van het programma van de Culturele Commissies voor het onderwijs.

Sluiting bibliotheken

Donderdag 30 april, Koninginnedag, zijn alle bibliotheekvestigingen gesloten.

Maandag 4 mei sluiten de bibliotheken om 17.30 uur, i.v.m. dodenherdenking.

Geen opmerkingen: