maandag 8 juni 2009

Boekenwurm 2009-18

Boekenwurm 2009, nr. 18

Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg

Rindert Kromhout 30 jaar kinderboekenschrijver!
Deze week de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar.

Speciaal voor kinderen in groep 3 heeft Rindert Kromhout al heel wat boeken geschreven. Zijn eigen lievelingsboeken zijn de verhalen over Bil en Wil, twee grappige mannetjes die samen in een huis wonen en van alles en nog wat beleven.Het eerste boek kunnen kinderen al lezen na 4 maanden leesonderwijs.

Ellie en Nellie op het onbewoonde eiland
Een verborgen schat op een onbewoond eiland. Wat zou de verschrikkelijke tweeling Ellie en Nellie die graag willen hebben! Samen met hun vader gaan ze op zoek naar de kist vol goud en geld, op dat eiland vol donkere bossen en geheimzinnige grotten. Het is een heerlijk, spannend avontuur. Alleen jammer dat er op dit onbewoonde eiland geen kinderen zijn om te pesten. Kinderen niet, nee maar dieren zijn er wel. En dieren pesten vinden Ellie en Nellie ook geweldig. Dus slaan ze er weer eens op los. Hadden ze dat maar niet gedaan...!
Dit is het nieuwe boek over de tweeling erge Ellie en nare Nellie. Andere boeken:De wraak van Ellie en Nellie, Ellie en Nellie in gevaar, Juf Ellie en juf Nellie,
Het knalfeest van Ellie en Nellie, ook in een verzamelbundel verschenen als
De hele erge Ellie en nare Nellie.
Ellie en Nellie Smit zijn veruit de ergste en naarste tweeling in het land. Ze slaan en schoppen, ze krabben en bijten. Ze zijn erg gemeen. Alle kinderen blijven uit hun buurt want hun snoep of geld wordt door hen afgepakt. Maar met grote mensen erbij doet de tweeling schattig en is er niets aan de hand.

Het geheim van de afgebeten vingers
In Rome staat er een kerk met in de portiek een metershoog stenen masker, een enorm rond gezicht met de mond wijd open. Je kunt er je hand insteken maar kijk uit als je dat doet! Vertel nooit een leugen met je hand in die mond, want als je dat doet, worden je vingers afgebeten. Het is de Mond van de Waarheid! Dit masker heeft de schrijver gebruikt als achtergrond voor een spannend en griezelig verhaal voor kinderen in de groepen 4 en 5.

Naast de meer geheimzinnige verhalen in de serie “Geheim van” (http://www.hetgeheimvan.nl/) heeft hij verschillende verhalen geschreven die spelen in zijn lievelingsland Italië. Bijvoorbeeld Alle maskers af. Als in het dorp van Fragolina en Rigoletto steeds meer vrienden zonder bericht vertrekken, gaan zij naar hen op zoek. Wat volgt is een spannende onderaardse zoektocht vol verrassingen en verhalen. Vanaf ca. 10 jaar.

Tot slot heeft Rindert Kromhout samen met Eric Smaling een aantal informatieve boeken geschreven die prima te gebruiken als je een spreekbeurt wilt houden of als je een werkstuk wilt maken over natuur en milieu, over de verschillen Nederland en de Derde Wereld. Over mest: De prijs van poep, over eten; Volle buiken, over houtindustrie en het regenwoud: Een ronde tafel in het regenwoud, en over afval: Gooi maar weg!















http://www.bibliotheekhardenberg.nl/

Geen opmerkingen: