maandag 8 juni 2009

Persbericht 8 juni 2009

Persbericht Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg
8 juni 2009

Opruiming in Gramsbergen
Om de collectie aantrekkelijk en actueel te houden wordt er ook in de Gramsberger bibliotheek jaarlijks een flink aantal boeken afgeschreven.
De grote afschrijfronde is net achter de rug.
Romans en informatieve boeken, voor zowel jeugd als volwassenen worden te koop aangeboden. Voor 20 of 50 cent per stuk kan de boekenkast thuis worden gevuld, of kunnen de boeken mee in de vakantiekoffer.

Bert Jonkhans exposeert in Bibliotheek Bergentheim
Vrijdag 29 mei heeft fotograaf Bert Jonkhans uit Hardenberg zijn expositie opgehangen in de bibliotheek te Bergentheim. De expositie is hier twee maanden te bewonderen, tot en met juli 2009.
Bert werd tevens gevraagd door schaats- en skeelervereniging Hou Streek om foto’s te maken tijdens de elfde Sallandse Grenstocht van zaterdag 30 mei jl. Deze foto’s zijn te bekijken op Bert’s website http://www.bertjonkhans.nl/.
De Hardenbergse fotograaf Bert Jonkhans heeft een grote passie voor natuur en fotografie. Hij kan uren in de natuur vertoeven, wachtend op het juiste plaatje. Tijdens zijn expositie zijn onder andere vogel-, landschapsfoto’s en zijn studiofoto’s van huisdieren te bewonderen.
Naast zijn passie voor natuurfotografie heeft Bert zijn eigen fotostudio aan huis, waar hij onder andere huisdieren, mensen en producten op de gevoelige plaat vastlegt.

Week van het Luisterboek
Van 17 tot en met 28 juni staat het luisterboek extra in de belangstelling in boekhandels en bibliotheken.
Voor deze vijfde editie wordt voor het eerst een Geschenk exclusief ingesproken: Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder, bekend van het succesvolle Handboek voor de moderne vrouw, zulllen zich storten op de etiquetteregels voor tijdens de vakantie, voor op de camping, en op ander vakantieleed.
Dit originele luisterboek is gratis bij aankoop van een luisterboek tijdens de actieperiode, bij de deelnemende boekhandels en webwinkels. Daarnaast wordt het geschenk ook verspreid via de Nederlandse bibliotheken.

Prijs voor het beste luisterboek
Tijdschrift Esta verbindt haar naam aan de prijs van het Beste Luisterboek. De uitreiking van deze prijs vindt plaats op 17 juni tijdens de opening van de actieperiode.
De shortlist van genomineerde luisterboeken is bekend:
Dubbelspel, van Frank Martinus Arion, voorgelezen door Manoushka Zeegelaar Breeveld
- Extreem luid & ongelooflijk dichtbij, van Jonathan Safran Foer, voorgelezen door Jeroen Willems
- Grimmige sprookjes van Louis Paul Boon, hoorspel met o.a. Tania van der Sanden
- In ongenade, van J.M.Coetzee, voorgelezen door Hans Croiset
- De oesters van Nam Kee, van Kees van Beijnum, voorgelezen door Daan Schuurmans
- Het wonderlijke verhaal van Hendrik Meier, van Roald Dahl, voorgelezen door Jan Meng.

Wedstrijd voor middelbare scholieren
Onder de titel ”Heb jij de i-factor?” wordt de opleiding Informatiedienstverlening onder de aandacht gebracht van middelbare scholieren.
Onderdeel van deze promotiecampagne is een wedstrijd, waarbij aantrekkelijke prijzen als notebooks, iPods en onderwatercamera’s te winnen zijn.
De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen:
Hoe ziet de bibliotheek er in 2015 uit? Deelnemers wordt gevraagd in Word, foto’s, film, Powerpoint en/of een flashanimatie te laten zien hoe volgens hen de bibliotheek van de toekomst eruit ziet.
Tweede onderdeel is dat men zoveel mogelijk anderen moet uitnodigen om deel te nemen aan deze wedstrijd. Diegene met de meest geaccepteerde uitnodigingen wint een prijs.

Scholieren kunnen aan één onderdeel meedoen, maar ook aan beiden.
De wedstrijd loopt tot 28 juni.

Meer informatie is te vinden op http://www.i-factor.nu/

De i-factor heb je als je:
- het leuk vindt om met mensen om te gaan,
- vindt dat informatie een basis is voor mensen om te groeien
- houdt van vernieuwingen en techniek
- een eigen mening hebt
- en daarnaast ook nog ondernemend bent.
De IDM-opleiding is een voltijdsopleiding en wordt o.a. aangeboden door de Saxion Hogeschool in Deventer. Naast de opleiding bieden bibliotheken in Overijssel en Gelderland een betaalde bijbaan in hun bibliotheek, voor 8 uur per week.

http://www.bibliotheekhardenberg.nl/

Geen opmerkingen: