donderdag 18 juni 2009

Boekenwurm 2009-20

Boekenwurm 2009, nr. 20

Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg

Juni = de maand van het spannende boek.

Als je kinderen vraagt wanneer ze een boek leuk vinden, dan is het antwoord vooral “spannende boeken”. Detectives voor ong. 10 +:

Spionnen en speurders
Een spannende verhalenbundel over spionnen, speurders, privé-detectives of gewoon superslimme kinderen die niet onderdoen voor een echte rechercheur. Eén ding hebben ze gemeen: ze houden zich allemaal bezig met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen! Verhalen van 15 verschillende schrijvers met tips om verder te lezen.
Opgepakt, door Hetty van Aar
Het stiekeme bezoek van Daan, Krijn en Sven aan het jongerencafé XS eindigt in een nachtmerrie. Dan worden ze ook nog ten onrechte opgepakt en moeten een nacht in de cel doorbrengen. Ze lezen in de krant over “agressieve jongens die een cafébaas mishandeld hebben” Daan wil wraak, maar hoe?
Van dezelfde schrijfster: Verborgen agenda: De vader van Max moet naar de gevangenis. Max wil het geheim houden, omdat hij bang is voor de reacties van zijn vrienden. Zijn vader belt hem op vanuit de gevangenis, en geeft Max een opdracht. Daarbij kruisen vreemde mensen zijn weg. Zij lijken hem in de gaten te houden. Max wil zijn moeder er niet mee lastig vallen. Samen met zijn beste vriend wil hij het raadsel ontcijferen. Maar dat is niet zonder gevaar!













Vriend vermist, door Jack Didden
Als Hasan drie dagen niet op school verschijnt, blijkt dat hij vermist is. Zijn beste vriend David gaat met Inge op onderzoek uit zonder de politie in te lichten. Ze begeven zich op glad ijs als ze in de duistere wereld van mensensmokkel terechtkomen.
De suikersmoes, door Mieke van Hooft
Anja en haar zus worden door hun oudere broer Danny gedwongen om te stelen. Anja wil dat niet meer, maar hoe lost ze dit op ?
De frikadellenbende, door Corien Oranje
Nathan en zijn vrienden gaan logeren bij Nathans oom Bob, die vroeger rechercheur is geweest. Maar ze zijn nauwelijks aangekomen, of oom Bob is nergens meer te bekennen. Zijn geheimzinnige verdwijning is duidelijk weer een klus voor de Misdaadmonsters. Maar zonder dat ze het weten zijn onze helden al betrokken bij de plannen van een groep oplichters. En die zien niet graag dat een stelletje kinderen zich met hun zaken bemoeien... Wil je nog meer lezen van de Misdaadmonsters?
Er zijn 5 delen verschenen over deze kinderdetectives.
Tilly Topspion, door Anna Dale
Tilly Bunker wordt uitgekozen voor een geheime missie van PSSST. De nieuwsgierige. Ze reist naar een klein dorpje in Zuid-Engeland om een gangster op te sporen. Er zijn heel wat verdachten en Tilly moet ongemerkt haar werk kunnen uitoefenen. Maar in zo’n klein dorpje waar iedereen iedereen kent, is dat niet zo vanzelfsprekend. En dan is er nog Felix en zijn hond Humperdinck die telkens op het verkeerde moment verschijnen.
Tien dagen in een gestolen auto, door Anna Woltz
Camilla (11, ik-figuur) is niet blij als ze door haar moeder naar Zweden wordt gestuurd voor een logeerpartij. Daar aangekomen voelt ze echter liefde op het eerste gezicht voor de blauwe Saab 96 cabrio die haar komt ophalen, met aan het stuur een jongen van zestien, zijn dertienjarig broertje ernaast en een krijsende baby achterin. Als dan blijkt dat hun vader net is ontvoerd en de baby in zijn schildersatelier werd gevonden, betekent dat de start van een spannende vakantie.

Game over! door Paul Phoelich
Lot en Jurriaan, gaan samen een bezoek brengen aan de vader van Lot, een computerdeskundige die al jaren in San Francisco woont. Lots vader komt niet opdagen, en het blijkt dat hij met zijn auto in een ravijn is gereden en in het ziekenhuis ligt. Lot en Jurriaan ontdekken dat er opzet in het spel is. Lots vader heeft een supergeheim computerprogramma ontworpen. Nu willen ze uitzoeken wie dat programma wil hebben. De zoektocht is niet zonder gevaar.

http://www.bibliotheekhardenberg.nl/

Geen opmerkingen: