maandag 22 juni 2009

Persbericht 22 juni 2009

Persbericht Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg 22 juni 2009


Winnaar Esta Prijs
De winnaar van de Esta Prijs voor het Beste Luisterboek is Jeroen Willems voor het voorlezen van “Extreem luid & ongelooflijk dichtbij” van Jonathan Safran Foer.
Volgens de jury : “alles wat Jeroen Willems aanpakt blijkt te lukken, of het nu acteren, zingen of voorlezen is. Maar wat ècht knap is, is dat hij met zijn volwassen stem in de huid van een hoofdpersoon van negen jaar kruipt. Dat lukt hem zonder dat het kinderachtig wordt.”
Dit bekroonde luisterboek is te leen in de bibliotheek. Samen met nog vele andere titels staat het centraal tijdens de Week van het Luisterboek, die nog tot en met 26 juni duurt.

Geschenk
Voor de leners van een luisterboek ligt er een speciaal geschenk klaar: “Factor 100” , door Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder. Een geestig luistervakantieboek dat de luisteraar in de auto op weg naar de vakantiebestemming al helemaal in de vakantiesfeer brengt.

Vakantielectuur
Behalve het lenen van boeken voor de vakantie zijn er nog andere mogelijkheden om de voorraad aan te vullen:

In de bibliotheek in het LOC staan vanaf 24 juni afgeschreven bibliotheekboeken te koop. Hierbij is voor elk wat wils, zowel voor kinderen als volwassenen. De boeken worden voor een klein bedrag per centimeter verkocht. De verkoop duurt tot en met 1 juli.

Een andere kans om de koffer te vullen, of om dat ene boek te vinden, waarnaar al lang wordt gezocht, is een bezoek aan de jaarlijkse Boekenmarkt, op zaterdag 27 juni.
Op de Markt in Hardenberg staan zo’n 60 kramen met een breed boekenaanbod van particulieren, boekhandels en antiquariaten.
Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie, streekboeken, planten en dieren, enzovoort.
De Boekenmarkt is van 10.00 tot 16.00 uur.
http://www.bibliotheekhardenberg.nl/

Geen opmerkingen: