maandag 7 september 2009

Boekenwurm 2009-22

Boekenwurm 2009, nr. 22

Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg


De brugklas, dat is even wennen. Huiswerk maken,elk uur een andere leraar en ook nieuwe vrienden maken.
Verhalen over de belevenissen van “brugpiepers”.

Hoe overleef ik de brugklas, door Francine Oomen
Rosa gaat naar de brugklas. Ze vertelt in mailtjes aan haar vriend Jonas wat ze allemaal meemaakt. Het huiswerk valt niet mee, en met haar vriendin van de basisschool is het opeens ook allemaal anders. Zo krijgt Jona allerlei tips voor als hij volgend jaar naar de brugklas gaat.
Bruggers, door Hans Mijnders
Zes vrienden van basisschool Het Kompas gaan naar de brugklas.
Ze zitten niet allemaal bij elkaar in de klas. Om contact te houden, richten ze de Kompasclub op. In dit vierde deel van de serie “Het Kompas” volg je het leven van de brugklassers met alle emoties die daarbij horen.
Dit boek heeft de Eigenwijsprijs van de Werkgroep Christelijke kinderboeken gewonnen.

Lief, liefde, geliefd, door Mirjam Oldenhave
Jessy wordt gepest. Maar ze pikt dat niet, ook al is het meisje dat haar pest nog zo populair! En dan blijkt dat de andere klasgenootjes het gepest van Samira ook spuugzat zijn...
Door het lint, door Hetty van Aar
Als Bram te veel indrukken te verwerken heeft, kan hij opeens verschrikkelijk driftig worden. Achteraf krijgt hij altijd spijt. Verder is Bram vergeetachtig, kan hij zich moeilijk concentreren en is het een rommel in zijn kamer. Bram heeft ADHD. Zo goed en zo kwaad als het gaat doet hij zijn best ‘normaal’ te zijn, maar hij faalt ook geregeld. Zeker nu hij in de brugklas zit...
Vet beroemd, door Marion van de Coolwijk
Zijn klasgenotenuit de brugklas geven Rick op voor een zangwedstrijd op tv. Rick wint en mag een cd maken. Hij is beroemd. Maar hij is ook verliefd op Yente. Zal hij haar hierdoor niet verliezen?
Het jaar van 1A, door Tiny Rutten
Eenentwintig leerlingen uit de brugklas vertellen over zichzelf en hun eerste jaar op hun nieuwe school. Zo is er een meisje met een levensbedreigende ziekte, wordt verteld over een onbeantwoorde liefde, problemen met (gescheiden) ouders en overgewicht. In de loop van dat eerste jaar leren de klasgenoten elkaar beter kennen en begrijpen.
Weblog van een bruggertje, door Annemarie Bon
Vervolg van Weblog van een Bijna-Brugger. Michiel zit nu in de brugklas en voelt zich onzeker over alles. Hoe moet je al dat huiswerk bijhouden en waarom is hij opeens een van de kleinsten van de klas? En dan doen zijn ouders ook nog zo moeilijk. In zijn weblog schrijft hij alles van zich af en geeft hij tal van tips om de brugklas te overleven.

http://www.bibliotheekhardenberg.nl/

Geen opmerkingen: