maandag 28 september 2009

Boekenwurm 2009-24

Boekenwurm 2009; nr. 23

Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg

De Jonge Jury is weer van start gegaan. Door aan de Jonge Jury mee te doen, kunnen jongeren van 12 jaar en ouder stemmen op de boeken die in 2008 verschenen zijn. Het winnende boek wordt in april 2010 bekend gemaakt.
Dus: lees zoveel mogelijk boeken uit 2008, en kies daaruit jouw mooiste boek!

Een greep uit de stapel boeken van het voorafgaande jaar, voor 12 jaar en ouder:

Het levenswerk van een talentloos meisje, door Sanne Vogel
Nora is 15 en heel gewoon. De rol van niemand bevalt haar prima. Ze woont in een degelijke woonwijk, is verslaafd aan negerzoenen en houdt een dagboek bij. Ze heeft geen vriendje (wel al vijf keer gezoend!), twee katten en één vriendin, en dat vindt ze meer dan voldoende. Tot Nora op een dag in een vlaag van verstandsverbijstering iets doet wat haar leven onverwachts een totaal andere wending geeft….
Webcam girls, door Theo Hoogstraaten
Na een zuipwedstrijd tussen jongens en meisjes in hun indrink-keet is Cindy zo dronken en stoned, dat ze er in haar eentje haar roes blijft uitslapen. Kort daarna brandt de keet af. Haar vriendinnen zijn radeloos. Wat is er met Cindy gebeurd? Er worden twee rechercheurs op de zaak gezet. Al gauw blijkt dat de vriendinnen via MSN contact hadden met Romeo the Great, een man die op jonge meiden valt. En schoolgenoot Ronaldo, spreekt hij wel helemaal de waarheid?
Bad boys for life!, door Vrank Post
Omar (moslim) en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en sluiten ze een verbond om het harde leven in de jeugdgevangenis het hoofd te bieden. Maar als hun gevoelens voor Meriam gaan meespelen, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Uiteindelijk barst de bom en komen beide jongens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Zal hun vriendschap overleven? Een rauw en realistisch verhaal over de spanningen in de westerse samenleving.
De anderen, door Gemma Malley
2140. Anna woont in een tehuis voor Overtolligen. Sinds de uitvinding van een levens-verlengend medicijn is er geen plaats meer voor nieuwe burgers. Op een dag komt er een nieuwe jongen in het tehuis. Hij vertelt Anna schokkende dingen over haar ouders en het ondergrondse verzet tegen het medicijn. Anna wil helemaal niets van hem weten, en al helemaal niet van zijn plannen om samen te vluchten. Maar uiteindelijk gaat ze twijfelen.

http://www.bibliotheekhardenberg.nl/

Geen opmerkingen: