maandag 28 september 2009

Boekenwurm 2009-25

Boekenwurm 2009; 25

Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg

Sinds 2003 bestaat de serie “Het geheim van……” met boeken van verschillende schrijvers over heel verschillende soorten geheimen.
Het zijn spannende boeken, voor kinderen vanaf ong. 8 jaar.
Er zijn inmiddels meer dan 35 titels in deze serie verschenen.
De nieuwste geheimboeken:

Het geheim van de wegloopkinderen, door Karen van Holst Pellekaan
Kim ontdekt in de buurt van de camping een grote vuilnisbelt. Tot haar grote schrik wonen daar twee kinderen die zich verstoppen. Kim brengt hen stiekem eten en ze worden vrienden.Hoe lang kan Kim dit voor haar ouders geheim houden?
Het geheim van de gifgeest, door Diet Verschoor
Benjamin gaat op vakantie bij opa Ben op Texel. Daar gebeuren allerlei vreemde dingen. Zou de gifgeest dan toch bestaan? Benjamin doet er met Kriek en Beer alles aan om Texel te redden. Daarvoor moeten ze allerlei moeilijk opdrachten uitvoeren.
Het geheim van de verdwenen dieren, door Marijn Backer
Julia wil voor haar verjaardag graag een puppy. Maar dan is het nestje puppies uit de dierenwinkel ineens verdwenen. Julia en Bo komen erachter dat er iets niet pluis is met de baas van de dierenwinkel.
Het geheim van de verliefdheid, door Haye van der Heyden
Laus heeft een groot geheim. Hij is verliefd op het mooiste meisje van de straat:Fleur die al dertien is. Om dichter bij haar in de buurt te komen, wordt hij vrienden met Kitty, Fleurs jongere zusje. Kitty heeft ook een geheim. Laus ontdekt eindelijk dat Kitty veel leuker is dan haar zus. Maar hoe zit het met haar geheim?
Het geheim van de schatrovers, door Frank van Pamelen en Lies Beers
Suus en Kim hebben geen zin om naar het museum te gaan. Zo saai! Zodra ze kunnen, sluipen ze weg van hun klas. Dan horen ze twee mannen ruzie maken. Ze hebben iets van goud in hun handen! Suus filmt alles met haar mobieltje. De volgende dag horen ze dat er kunstschatten zijn gestolen. Suus en Kim willen het museum helpen. Maar waarom doet de directeur zo raar? Ze vertrouwen het niet en gaan op onderzoek.
Het verhaalidee voor het laatste boek is geleverd door de winnaar van de jaarlijkse geheimschrijfwedstrijd. Weet jij ook een geheim? Een spannend, zielig of eng geheim voor in een boek? Op http://www.hetgeheimvan.nl/ staat hoe je mee kunt doen aan de wedstrijd.
http://www.bibliotheekhardenberg.nl/

Geen opmerkingen: