maandag 23 november 2009

Boekenwurm 2009-31

Boekenwurm; 2009, nr. 31

“Lees en weet” is een serie boeken voor kinderen in groep 3 en 4 met boeken om te lezen, maar ook om iets te leren over een onderwerp.
Er zijn meer eenvoudig informatieve boeken voor beginnende lezers.

Piraat Graat; over piraten en de zee, door Daniëlle Schothorst
Piraat Graat is de baas op zijn schip. Hij vindt een schatkaart. Hij gaat op zoek gaat naar de schat en beleeft allerlei avonturen. Met informatie over piraten en de zee en knutseltips. (Lees en weet)
Op reis met Lot en Luuk, door Arend van Dam
De vader van Luuk en Lot gaat op reis. Luuk en Lot missen hem. Toch leren ze nu veel over reizen en andere landen. (Lees en weet)
Bah, pootjes; over kleine beestjes, door Bies van Ede
Jan speelt in de tuin en ontdekt allemaal kleine beestjes. Hij besluit ze te vangen en in een glazen bak te zetten. Deze bak zet hij dan in de kamer. Dat vindt zijn moeder echter niet zo'n goed idee. Boekje uit de serie 'Lees en weet', een serie samenleesboeken waarin een verhaal en informatie gecombineerd worden. Voor de kinderen die net beginnen te lezen is er een verhaal , voor de kinderen die al ervaring hebben, kunnen de informatie over kleine beestjes met griezelige poten, lezen.

Vandaag ben ik een …… ridder, piraat, prinses, indiaan, tovenaar, of zwarte piet, door Vivian den Hollander
Een serie boeken met informatie over ridders, piraten, prinsessen enz., maar ook met verhalen (waarvan kinderen soms zelf de afloop kunnen bedenken) en vooral ook knutsel- en verkleedtips.
Prof in de dop
Allerlei informatie over een onderwerp op een speelse wijze aangeboden.
De kinderen worden bij het onderwerp betrokken door opdrachtjes, zoals in het deeltje over water “Schrijf eens een hele dag op hoeveel water je gebruikt.”
De titels in de serie “Prof in de dop”: Water, Boom, Dino, Heelal, Insect en Vogel.

Een jaar rond … de boerderij, de bouwwerf, het piratenschip, dinosaurussen
Een serie prentenboeken en met informatie en grote zoekplaten per maand.
Zo kunnen kinderen zien en leren wat er elke maand gebeurt op de boerderij enzovoort. Er is ook een serie informatieve prentenboeken waarin kinderen per uur kunnen zien, beleven en leren wat er zoal op een dag gebeurt in bijvoorbeeld een voetbalstadion of een luchthaven: De klok rond ….. in een voetbalstadion, op een luchthaven, op een station, in een dierentuin, in een stad.

http://www.bibliotheekhardenberg.nl/

Geen opmerkingen: