dinsdag 10 november 2009

Expositie cursisten Leonarda van Eijk

In de bibliotheek in Hardenberg tonen cursisten van Leonarda van Eijk hun werk. Wekelijks volgen Jenny Altena, Ans Derksen, Iny Gritter, Marleen de Jong, Willy Koopman, Iena Redeker en Corinne Vissers teken- en schilderlessen onder leiding van beeldend kunstenaar Leonarda van Eijk.
Wat voorop staat is dat het “kijken” wordt ontwikkeld. Als de cursist dat beheerst wordt verder gegaan met verschillende technieken, om erachter te komen wat het beste bij de cursist past.
Ieder mens is verschillend en daar probeert Leonarda zo goed mogelijk op in te spelen.

Inspiratie wordt gevonden dicht bij huis, maar bijvoorbeeld ook in andere landen, of in interesses van mensen. De eerste paar lessen geven een basis: schetsen met houtskool en pastel, waarbij het “kijken” wordt geoefend, zoals het onderscheid tussen licht en donker. Daarna is het schilderen op doek aan de beurt en is er aandacht voor de kleurenleer. Alle schildertechnieken komen aan bod en al schilderend komt men erachter waar de voorkeuren liggen.
De tentoongestelde werken geven deze variatie goed weer: zo zijn er stillevens, portretten, abstracte werken, figuratieve doeken rond mens, dier en natuur. De doeken zijn uitgevoerd in olieverf of acryl en er zijn ingelijste tekeningen in houtskool en pastel.
De schilderlessen worden gegeven in Atelier 364, gevestigd in “Huize Groot Landzicht” aan de Langewijk 364 in Dedemsvaart. Meer informatie over de lessen en over kunstenaar Leonarda van Eijk is te vinden op haar eigen website: http://www.leonardavaneijk.nl/


De expositie in de bibliotheek loopt tot en met 16 december 2009.

Geen opmerkingen: