vrijdag 15 mei 2009

Boekenwurm 2009-16

Boekenwurm 2009, nr.16

Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg

Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 kunnen activiteiten doen met “Kies je sport”en “Ken je kunst”. De Kinderleesclub hoort bij “Ken je kunst”. De leden van deze club (van verschillende basisscholen) zijn in de bibliotheek enthousiast aan de slag geweest. Ze hebben boeken gelezen, erover gepraat en geschreven.

Sem = eruit, door Marjon Hoffman
Het boek gaat over Sem die allemaal avonturen beleeft. Ik vind het jammer dat als er een nieuw hoofdstuk begint er toch niet een echt einde aan het vorige hoofdstuk is. Maar de avonturen die hij beleeft, zijn wel grappig.
Thamara

Kidnep, door Karen van Holst Pellekaan (Rugzakavontuur)
Het boek gaat over Bo. Hij is ontvoerd door Fred en Fred kreeg de opdracht van Olga de stewardess. Zij wist dat de ouders van BO rijk waren en ze wilde wel wat geld. Maar toch blijkt dat Fred er geen plezier in heeft en Bo verlangt naar huis. Opeens is zijn ontvoerder zijn beste vriend.
Thamara
Drakenbloed en kamillethee, door Joke Reijnders
Merel gaat op een dag boodschappen doen. Maar dan, ja echt, komt er een wolkje uit haar neus. Dat komt misschien doordat haar moeder rookt. Nee, dat doet Merels moeder niet. En dan blijkt dat er heksen- en drakenbloed in haar familie zit. Jens wil haar helpen en haar moeder wordt ontvoerd en er gebeuren allerlei dingen. Haar opa verschijnt en die is dus draak. Merel en Jens willen er alles aan doen om Merels moeder te redden. Het is een grappig, spannend en ook nog een fantasieboek.
Drakenbloed en Kamillethee is leuk!
Shama
Juffrouw Pots, door Tosca Menten
Hallo, mijn boek gaat over juffrouw Pots.Het is een leuk spannend zielig grappig gemeen boek. Het boek gaat over dat de kinderen van de klas een nieuwe juf krijgen, want de oude juf ging trouwen. Maar de nieuwe juf is heel erg gemeen. Simon was jarig, hij trakteerde op cakejes en toen had juffrouw Pots er bitter op gedaan. En nog veel meer gemene dingen. Het is een leuk boek, moet je lezen.
Laura

De laatste bocht, door Henk Hokke
Ik heb het gekozen, omdat het mij een leuk boek leek. Jimmy wil graag een beroemde wielrenner worden. Daar traint hij elke dag wel een uur voor. Bij zo’n training ontmoet hij Wim die echt wielrenner is geweest. Wim leert Jimmy een paar trucjes. In zijn woonplaats doet Jimmy mee aan een fietswedstrijd. Vlak voor de finish ligt nog een scherpe bocht. En daar …. Daar zal het moeten gebeuren. De grote fietswedstrijd. Jimmy droomt ervan om die wedstrijd te winnen. Ik vind het een super leuk boek en veel meer kinderen moeten het lezen.
Lisa
Zoektocht door de nacht, door Niels Rood (Rugzakavontuur)
Ik heb het boek gekozen omdat het mij een leuk en spannende boek leek. Het boek gaat over dat Boaz op vakantie gaat en dat hij Merlijn bij een snackbar tegenkomt.
Merlijn vertelt dan in zijn witte mantel allemaal verhalen over vroeger. Boaz vindt dat altijd heel interessant want de meeste dingen wist hij nog niet.
Lisa
De gluurder, door Hilde Loeters
De kinderen Fiemka, Ton en Erik zijn een week alleen thuis. Ze kijken elke dag tv, zitten achter de computer en drinken veel cola en eten chips. Als de eerst morgen sneeuw valt, valt Fiemka met de fiets. Dan helpt een man haar met een gele jas. Ze komt veel te laat op school, en die keer daarna ook. Elke avond staat er een man tegenover het huis. Waar ze ook heen gaan, de man gaat altijd achter hen aan. Het is steeds dezelfde man. Als ze gaan schaatsen, valt Ton en de man die hen begluurt, gaat met Ton naar het ziekenhuis. Daarna moeten Fiemka, Erik en Ton mee naar een donker bos. Eigenlijk worden ze ontvoerd en komt er een man hen naar huis brengen, en alles is goed, want hun moeder is thuis. Maar waarom is er steeds die gluurder? Maar een klein stukje was een beetje saai,ik vond het een leuk en spannend boek.
Sarena
Kleine Felix, door Peter van Gestel
Het boek is een boek in drie delen: als Felix 9 jaar , 10 jaar en 11 jaar wordt.
Als Felix 9 jaar wordt, mag hij naar een speciale film in Amsterdam. In plaats van de film, ziet hij zijn vader het toneel opkomen. Zijn vader is jongleur.
Als Felix 10 jaar is. krijgt hij een goocheldoos. Een paar maanden later moet Felix naar kinderopvang Vreugdevol, omdat zijn vader en moeder naar Amerika gaan.
Felix wordt veel gepest. Felix en Gerda gaan wandelen en smeren ‘m. Ze gaan met een trein, slapen bij een boerderij. Ze komen na hindernissen in Amsterdam terecht en gaan logeren bij de zussen Duizendschoon. Toen Felix 11 jaar was, kreeg hij een fiets. Zijn nichtje Veertje komt. En ze gaan samen een film zien. En Felix is blij.
Melissa

Wegwezen, door Marjon Hoffman (Het Internaat.com)
Max komt na de zomervakantie weer naar het internaat. Alles is veranderd.
Met zijn sleutel mag hij alleen maar door de blauwe deur, en niet door de groene of de rode.Iedereen heeft een trainingspak met een kleur van zijn afdeling. Max slaapt bij Micky op de kamer, zijn vriend Tommie slaapt bij Melchior de pestkop op één kamer op een andere afdeling. Max probeert een plan te bedenken om Tommie daar weg te halen. Op een dag komen ze er achter dat Melchior de zoon van de baas is.
Hoe het verder gaat, moet je zelf maar lezen.
Bij Max op de afdeling zit ook een heel leuk meisje Sara-Sophie. Max krijgt verkering met haar en ze vraagt de hele tijd om een kusje.
Ik vond het leuk om te lezen, omdat het anders is dan andere boeken.
Dit boek moet je lezen!
Lisa

Geen opmerkingen: