maandag 11 mei 2009

Persbericht 11 mei 2009

Persbericht Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg

Willem Wilmink op het spoor….
Overijssel brengt in 2009 een groots eerbetoon aan de in Enschede geboren en overleden dichter/schrijver Willem Wilmink. Dat gebeurt met een festival van 4 t/m 7 juni waarbij zowel professionele kunstenaars als fans van Wilmink gedichten, liedjes en teksten gaan voordragen. Er zijn galavoorstellingen in Zwolle en Enschede.

Gedichtenreis
Als aanloop naar het festival is er op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei een bijzondere gedichtenreis door Overijssel gepland. In estafettevorm worden per trein ca. 20 Overijsselse gemeenten bezocht. Zo ook Station Hardenberg: zaterdag 16 mei komt de trein aan om 15.26 uur. Op het station worden gedichten van Wilmink voorgedragen door Bert de Haan en door voorleeskampioen Daniëlle Meijerink, leerlinge van De Wiekslag uit Bruchterveld, die onlangs nog wist door te dringen tot de provinciale finale van de Voorleeswedstrijd.
Wethouder Liese en directeur Evers van de bibliotheek ontvangen bovendien een exemplaar van het complete werk van Willem Wilmink.

Meer informatie is te vinden op www.wilminkfestival.nl

Avondtasjes in de bibliotheek

In de vitrine van de bibliotheek te Balkbrug ligt een deel van een verzameling avondtasjes van een Balkbrugse verzamelaar. De tasjes zijn afkomstig uit allerlei Europese landen, maar komen ook van ver daarbuiten.
Een ervan is bijvoorbeeld afkomstig uit Zanzibar.

De expositie is een bonte verzameling van modellen uit vorige eeuwen. Ze zijn geborduurd in petit point of gemaakt van gobelin, kraaltjes, metaal etc.
De tasjes zijn te bewonderen tot 1 juli a.s. tijdens openingsuren van de bibliotheek:

maandag en woensdag van 13.30 – 17.30 uur, vrijdag van 13.30 – 20.00 uur.

Geen opmerkingen: