maandag 18 mei 2009

Persbericht 18 mei 2009

Persbericht
Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg
18 mei 2009

Vervolg Hoogsensitiviteit
Dinsdag 14 april heeft een zeer goed bezochte lezing plaatsgevonden in de bibliotheek in Hardenberg over het thema Hoogsensitiviteit.
Naar aanleiding van deze avond zijn er veel vragen gekomen of het ook mogelijk is de specifieke coaching te volgen in groepsverband.
Daarvoor zijn speciale dagcursussen samengesteld voor bewustwording in de kleine groep. Op deze manier kunnen deelnemers in een dag veel inzichten krijgen, zonder de kosten van individuele coachsessies.
Voor meer informatie hierover kunnen mensen terecht op de website van coach Paulien Gruintjes: www.IntrinsiEQ.nl , of op de website van de bibliotheek www.bibliotheekhardenberg.nl, onder het kopje Activiteiten.

Expositie over drankgebruik
Uit onderzoek blijkt dat de helft van de jongeren van 14 / 15 jaar elke week alcoholhoudende drankjes tot zich neemt. Alcohol op jonge leeftijd heeft desastreuze gevolgen, omdat in de puberleeftijd het voorste deel van de hersenen gaat “rijpen”. Die frontale hersenschors is verantwoordelijk voor iemands persoonlijkheid.
Volgens deskundigen zijn we een generatie aan het kweken waarbij persoonlijkheidsstoornissen veelvuldig voorkomen. Er komen nu al meer jonge patiënten met het Korsakov-syndroom: een ernstige geheugenstoornis tengevolge van overmatig drankgebruik. Ook andere drankgerelateerde ziekten zullen in de nabije toekomst vaker voorkomen.
De ANDO, de Algemene Nederlandse Drankbestrijders Organisatie, heeft een expositie samengesteld als bijdrage tot de maatschappelijke discussie over het gebruik van alcohol.
De expositie bestaat uit panelen, die van maandag 25 mei t/m woensdag 24 juni in de bibliotheek in Hardenberg staan.

Sluiting bibliotheken
Donderdag 21 mei zijn alle bibliotheekvestigingen gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag.

Vrijdag 22 mei zijn alleen de bibliotheken in Hardenberg en Dedemsvaart normaal geopend. De overige vestigingen en de servicepunten zijn dan gesloten.

Geen opmerkingen: