donderdag 28 mei 2009

Persbericht 28 mei 2009

Persbericht Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg
28 mei 2009

Juni: hoogoplopende spanning in de bibliotheek
Genoegdoening, vergelding, “oog om oog, tand om tand”, kortom: wraak!
Geen motief heeft schrijvers van spannende boeken zo geïnspireerd als wraak; dit is het centrale thema in juni: de Maand van het Spannende Boek.
Boekhandels en bibliotheken besteden extra aandacht aan spannende boeken. Dit is een veelgekocht en veelgeleend genre. Vooral de Nederlandse misdaadauteurs doen het goed: bijna de helft van de titels in de lijst van 60 bestverkochte spannende boeken in het afgelopen jaar is geschreven door een Nederlandse auteur.

Vrouwen aan kop
Opvallend daarbij is het aantal titels dat geschreven is door vrouwelijke auteurs. Enkele namen die succesvol zijn gebleken zijn: Saskia Noort, Simone van der Vlugt, Esther Verhoef, Loes den Hollander, Lieneke Dijkzeul, Marion Pauw en Tineke Beishuizen.
Marianne Hoogstraaten vormt samen met haar man Theo een succesvol duo, evenals Sanne Terlouw met haar vader Jan.
Bestsellerauteur Esther Verhoef schreef het speciale geschenkboek “Erken mij” , dat een recordoplage telt van meer dan 800.000 exemplaren. Bij aankoop van ten minste €12,50 aan Nederlandse boeken krijgt men dit geschenkboekje gratis aangeboden door de boekhandel. Deze actie loopt vanaf vrijdag 29 mei tot en met dinsdag 30 juni.

Voordeel voor bibliotheekleden
In de bibliotheken liggen speciale boekenleggers voor de leners, waarop een bestelcode staat. Met deze code kan online een dagkaart 1e klas besteld worden bij de NS voor € 22,50. Een aanzienlijke korting, want deze kaart kost normaal € 72,80.
Deze actie loopt t/m 30 juni.

Gouden Strop
Dinsdag 2 juni, tijdens de “Power of Plots”, het “Boekenbal van het spannende boek”, wordt bekendgemaakt wie de winnaar is van de Gouden Strop.
Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de schrijver van de beste Nederlandstalige thriller.
De nominaties van dit jaar zijn:
Gauke Andriesse - “Stilzwijgen” ,
Luc Deflo - “Lust” ,
Bovo Dhooge – “Stiletto Libretto” ,
Marion Pauw – “Daglicht” ,
Judith Visser – “Stuk” .

Lees meer op de website van de Maand van het Spannende Boek

(Terug) naar de website van Bibliotheek Hardenberg

Geen opmerkingen: