woensdag 24 september 2008

Persbericht 15 september 2008

PERSBERICHT
Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg
15 september 2008

Maak kans op een jaar lang gratis boeken
De nominaties voor de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek zijn bekend. Nu is de lezer aan zet ; die bepaalt welk boek zich Boek van het jaar 2008 mag noemen. Iedereen die stemt maakt kans op de hoofdprijs: een jaar lang elke week een boek (t.w.v. € 20) kiezen bij een boekhandel. Een mooie prijs voor echte boekliefhebbers!
De tweede prijs is een geheel verzorgd gastronomisch diner. Daarnaast zijn er 50 NS-dagkaarten en Boekenbonnen te winnen.
De genomineerden
“De boodschapper en de Koran” van Kader Abdolah, “De overgave” van Arthur Japin, “Eindeloos bewustzijn” van Pim van Lommel, “Echte mannen eten geen kaas” van Maria Mosterd, “Blauw water” van Simone van der Vlugt en “Het recht van terugkeer” van Leon de Winter zijn genomineerd voor de prijs.
Opvallend is de diversiteit aan genres. Literaire werken, een thriller, een populair-wetenschappelijke bestseller en een autobiografisch relaas strijden met elkaar om de eretitel Boek van het jaar 2008.
Stemmen
Stemmen kan tot en met 23 oktober via www.nspublieksprijs.nl, maar ook eenvoudig via de website van de openbare bibliotheken in de gemeente Hardenberg: www.bibliotheekhardenberg.nl

Website bibliotheek
Bezoekt u de website van de bibliotheek, bijvoorbeeld om te stemmen voor de NS Publieksprijs, kijkt u dan eens verder. U kunt o.a. zien welke activiteiten gepland zijn, hoe u zelf kunt reserveren en verlengen, wat onze tarieven zijn en een inschrijfformulier downloaden wanneer u zich als nieuw lid wilt aanmelden. Probeert u de verschillende zoekknoppen eens uit en ontdek de vele mogelijkheden. Heeft u een favoriete schrijver? Klik eens op de button “Roman advies” ( te vinden aan de linkerkant op de homepage) en u krijgt leestips voor vergelijkbare schrijvers.
Ook zijn er filmpjes te zien ter verduidelijking van bijvoorbeeld de zelfbediening en de betaalautomaat.
Onder het kopje “Reserveren” op de homepage staat een duidelijke stap-voor-stap uitleg over het reserveren via de catalogus.
Door de invoering van zelfbediening hebben medewerkers meer tijd om u te woord te staan en van advies te dienen. Schroomt u niet hen aan te spreken!

Geen opmerkingen: