maandag 8 september 2008

Boekenwurm 13

Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg

De vakantie is weer voorbij, maar met verhalen kun je nog nagenieten van je eigen vakantie en meeleven met de avonturen van andere kinderen. Rugzakavontuur is een leuke serie met vlotte, niet moeilijk geschreven, verhalen voor 9 tot 12 jaar.

Verdwaald op zee, door Haye van der Heyden Joris baalt ervan dat er op vakantie in Frankrijk geen Nederlandse kinderen zijn, behalve een meisje. Moet hij daarmee spelen? Hij dacht het niet!Maar alleen is maar alleen. Joris moet toegeven dat Nikki best stoer is. Stoerder dan hij, dat merkt hij wel als ze tijdens een stiekeme boottocht verdwalen op zee.


Mooi niks, door Marjon Hoffman Lex ziet het helemaal zitten: op vakantie naar een strandcamping in Frankrijk waar je allerlei leuke watersporten kunt doen. Totdat blijkt dat zijn moeder wel een heel rare camping heeft uitgezocht. Iedereen loopt daar gewoon in zijn blootje!Om je rot te schamen! Daar doet hij dus niet aan mee. En laat die mountainbike ook maar zitten, daar heeft natuurlijk iemand met zijn blote billen op gezeten.

Herrie in de huttenclub, door Harmen van Straaten
Menno heeft niet veel zin in het vakantiekamp, maar als hij Saïd en Julia leert kennen, lijkt het toch nog een spannende zomer te worden. Maar dan gebeuren er nare dingen in de huttenclub. Er verdwijnen spullen en hutten worden vernield. Altijd is Henk in de buurt. Waarom toch?


Er zijn nog meer rugzakavonturen over de zomervakantie of over wat je kunt meemaken op wintersport.

Je kunt ook meedoen met een vakantiefotowedstrijd.

Kijk maar eens op www.rugzakavontuur.nl



Geen opmerkingen: