donderdag 8 januari 2009

Boekenwurm 2009-1

Boekenwurm 2009/1
Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg

Gedurende het hele schooljaar doen groepen 8 mee aan de Vechtdal-kinderjury. De leerlingen beoordelen boeken uit 2007 en maken er een verslag van.


Te gek, door Hans Mijnders Als Marcel aan het begin van het schooljaar in groep 8 komt, verandert er veel. Er heerst een stemming van ruzie in de klas en er wordt geroddeld. Kortom geen gezellige sfeer. Het loopt uit de hand. Het is een schoolverhaal dat over ruzie, maar ook over vriendschap en verliefdheid gaat. Het is een spannend en leuk boek.
Walviseiland, door Hans Kuyper Lev en Roz zijn op zoek naar Lev’s ouders. Ze gaan mee met een schip. Halverwege worden ze eruit gezet. Dan gaan ze naar een Ijslands schip en dat breng hen naar het eiland. Het is een spannend boek met avontuur.

Noor en haar wegloopouders, door Aby Hartog Noor komt terug van school; er ligt een brief op tafel. Haar ouders zijn weggelopen. Help, wat moet ze nu doen? Naar omahier of omadaar of allebei?

De rode tijger, door Paul Phoelich Lot en Jurriaan gaan op schoolreis. Als Lot in het water valt, mogen ze terug naar het hotel om schone kleren aan te trekken. Op de terugweg zien ze dat een muzikant van zijn viool wordt beroofd. Het wordt een spannende speurtocht.

Angst in de nacht, door Reina ten Bruggenkate Noah, Tim en Anouk springen aan het einde van de schoolreis voor de grap uit de bus. De bus rijdt gewoon weg. Ze gaan achter de bus aan en verdwalen. Ze komen in een griezelhuis terecht en daar ontdekken ze een moord. Tenminste dat denken ze…
<
Maffe meiden, door Mirjam Mous Over 2 hartsvriendinnen. Teddie zit in een rolstoel en noemt die de tedmobiel. Het is een mooi en grappig boek met fantasie over school en vriendschap.

De ruïnes van Gorlan, door John Flanagan (De grijze jager, deel 1) Een spannend boek met avontuur en griezelen dat speelt in vroegere (fantasie-)tijd. Will is een jongen. Hij wil ridder worden, maar hij is een grijze jager geworden. Grijze jagers kunnen zich verplaatsen zonder dat ook maar iemand ze opmerkt. Maar dat gaat ook wel eens mis.

Geen opmerkingen: