vrijdag 23 januari 2009

Thema-avond taalontwikkeling

Voorlezen, doe het elke dag!

Thema-avond in Bibliotheek Dedemsvaart over Taalontwikkeling, Voorlezen en Prentenboeken op woensdag 28 januari.

Woensdag 28 januari is er een thema-avond in de Bibliotheek in Dedemsvaart over taalontwikkeling en het belang van voorlezen daarbij.
De avond is vrij toegankelijk. Het is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verder voor iedereen die met de opvoeding van kinderen te maken heeft of daarvoor een opleiding volgt. Het adres van de Bibliotheek: Gentiaanstraat 2, Dedemsvaart. Aanvang: 20.00 uur.

Deze avond wordt verzorgd door Mirjam Ballast van Carinova, en Ida Klifman van de Openbare Bibliotheken Hardenberg en is tevens een start van de samenwerking van de 2 organisaties op het gebied van het stimuleren van voorlezen bij baby’s, peuters en kleuters.
Taalontwikkeling is het centrale thema van de avond: hoe leren kinderen praten, hoe leren ze nieuwe woorden, en hoe kunnen boeken en het voorlezen ervan daarbij helpen. Verschillende soorten boeken passeren de revue, en de bezoekers hebben ook gelegenheid om vragen te stellen en om rond te kijken in de bibliotheek.
Bij de bibliotheek kunnen ouders en opvoeders terecht voor kinderboeken en voor advies daarover. Voor kinderen (tot 16 jaar) is een bibliotheekpas gratis.
De thema-avond vindt plaats in het kader van de Nationale Voorleesdagen 2009 onder het motto “Voorlezen, doe het elke dag”

Geen opmerkingen: