woensdag 21 januari 2009

Persbericht 19 januari 2009

Van glas en staal naar digitaal
Op zaterdag 24 januari is de officiële opening van een overzichtsexpositie over kunst in Hardenberg. De expositie is tot stand gekomen door samenwerking van KNSTSPR en bibliotheek Hardenberg, met medewerking van gemeente Hardenberg . De expositie is ook verdeeld over deze twee locaties, de KNSTSPR en de bibliotheek (LOC).
De gezamenlijke expositie van KNSTSPR & bibliotheek Hardenberg geeft een beeld van kunst die de afgelopen jaren in Hardenberg is gerealiseerd, met daarbij een accent op de verschillen tussen ‘’materiële kunst ‘’ en digitale projecten. De volgende kunstenaars staan centraal: Maria Roosen, Martijn Sandberg en Michiel Kluiters, die alledrie kunst voor het LOC in Hardenberg maakten. Daarnaast is er aandacht voor een aantal andere projecten in Hardenberg, o.a. Kunstwegen, Aaltje Kraak en De beste plek.
De expositie belicht de achtergronden van de kunstwerken in Hardenberg en de kunstenaars. Tevens is ander werk van de LOC-kunstenaars en een aantal van de andere kunstenaars te zien. Ook wordt er aandacht besteed aan de website over lokale kunst van de gemeente Hardenberg: http://www.kunstinhardenberg.nl/

Opening tentoonstelling
De opening van de expositie Van glas en staal naar digitaal vindt plaats op zaterdag 24 januari om 15 uur in de KNSTSPR aan het Wilhelminaplein te Hardenberg. Peter Wiertz (projectleider realisering nieuwe gemeentehuis) zal de opening verrichten. Tevens vindt dan de presentatie plaats van een serie Foto’s & ansichtkaarten over kunst in Hardenberg, speciaal voor de gelegenheid gemaakt door de Fotowerkgroep Natuur in beeld.
Openingstijden expositie
De expositie wordt gehouden tot en met 14 maart 2009 en is te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek en de KNSTSPR.
KNSTSPR : wo t/m za 14.00–17.00 u do 19.00–21.00 u
Bibliotheek: ma,wo,vr za 10 – 20 uur, di 12 – 18 u, za 10 – 14 u

Voorlezen. Daar komen nieuwsgierige kindertjes van.
Plaatjes kijken, verhaaltjes vertellen – welk kind is er niet verzot op? Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun én de voorlezer veel plezier.
Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen.
De Nationale Voorleesdagen starten op woensdag 21 januari 2009 met het Voorleesontbijt op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen.
Als prentenboek van het jaar is gekozen “Anton kan toveren” door Ole Könnecke. Voor nieuwe bibliotheekleden van 0 – 6 jaar is er een vingerpoppetje van Anton, zolang de voorraad strekt.
In samenwerking met Carinova wordt 28 januari een informatieavond gehouden over taalontwikkeling bij jonge kinderen met als thema: Voorlezen: doe het elke dag! De bijeenkomst is in de bibliotheek in Dedemsvaart. Aanvang: 20.00 uur en de toegang is gratis.
Anton kan toveren (website over het boek)

Inloopavond over fibromyalgie
Donderdag 22 januari houdt de patiëntenvereniging fibromyalgie, de FES, een inloopspreekuur van 18.00 – 20.00 uur in de bibliotheek in Hardenberg. Fibromyalgie is een chronische aandoening met uiteenlopende verschijnselen.

Kleurrijk werk van Otto Roona in de bibliotheek van Balkbrug

Vanaf 26 januari tot eind maart ligt in de bibliotheek van Balkbrug werk van Otto Roona uit Balkbrug ter inzage. Zelf zegt hij: “Tekenen en schilderen is mijn passie, mijn wereld, mijn troost en blijdschap”. Otto noemt zijn werk in pasteltinten “Kijkgedichten”.
Zijn werk is vooral figuratief en opgebouwd uit kleinere kleurvlakken. Het lijkt soms beinvloed te zijn door het kubisme, maar er zijn ook invloeden van Hans Werkman of Escher waar te nemen. Otto heeft door de jaren heen een eigen stijl ontwikkeld en het is zeer de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen.

De bibliotheek Balkbrug is geopend op maandag en woensdag van 13.30 tot 17.30 uur en vrijdag van 13.30 tot 20.00 uur

Geen opmerkingen: