donderdag 29 januari 2009

Persbericht 29 januari 2009

Maren Stoffels bezoekt Dedemsvaartse scholieren

Dedemsvaartse brugklassers van het Vechtdal College en van De Zeven Linden ontmoeten dinsdag 3 februari een van de populairste jeugdboekenschrijvers van dit moment: Maren Stoffels.
Maren Stoffels werd in 1988 in Amsterdam geboren. Al op haar negende begon zij met het schrijven van verhalen. Haar eerste verhaal werd door haar zelf van illustraties voorzien. Ook speelde ze veel gitaar en drumde ze fanatiek. Na de basisschool bleef ze muziek maken, tekenen en vooral schrijven.Dankzij jeugdboekenschrijver Hans Kuyper (binnenkort op bezoek bij enkele basisscholen in de gemeente Hardenberg) kwam zij in contact met uitgeverij Leopold, die geïnteresseerd bleek in de jonge auteur.

Op haar zeventiende debuteerde ze met het boek “Dreadlocks & lippenstift”, dat ze al op haar vijftiende had geschreven. Dat boek kreeg zowel de Debuutprijs van de Jonge Jury als de Prijs van de Jonge Jury zelf. Het werd genomineerd voor de Tina-award 2006. En het kon niet op: het boek werd bekroond met de Hotze de Roosprijs en met de BookAward 2007.

Sindsdien is Marens leven druk geworden. Ze gaf interviews, kreeg een eigen website (http://www.marenstoffels.nl/) en werkte druk aan een vervolg op haar debuut. In de tussentijd behaalde ze ook nog haar VWO-diploma.Andere bestsellers van Maren zijn: “Piercings & parels”, “Cocktails & ketchup”, “Sproetenliefde”, “Op blote voeten”. Haar nieuwste boek heet “Vlucht van Elin”.

Het schrijversbezoek is onderdeel van het programma van de Culturele commissie voor het onderwijs en wordt georganiseerd door Bibliotheek Hardenberg.

Geen opmerkingen: