maandag 13 oktober 2008

Boekenwurm 20

Boekenwurm 20

Met medewerking van de Openbare Bibliotheken Hardenberg

De kinderboekenweek is (bijna) voorbij en wordt gevolgd door de Week van de Geschiedenis van 11 tot 19 oktober.

Het is toeval dat in de Kinderboekenweek ook 2 boeken met historische verhalen voor kinderen in de spotlight stonden. Twee boeken die een griffel hebben gekregen.

De gouden griffel ging naar Jan Paul Schutten voor zijn boek Kinderen van Amsterdam. Aan de hand van levensverhalen van echte kinderen van vroeger vertelt de schrijver de geschiedenis van Amsterdam vanaf ong. 1000 jaar geleden. Elk hoofdstuk begint met een strip, dan wat weetjes over een bepaalde tijd en dan een verhaal.




Na “Kinderen van Amsterdam” heeft de schrijver een nieuw boek gemaakt op dezelfde manier: Kinderen van Nederland. Voor kinderen vanaf 10 jaar.

De verhalen van Arend van Dam zijn bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of 8 die geïnteresseerd zijn in vroegere tijden. Deze verhalen zijn geschikt om voor e lezen. Arend van Dam kreeg een zilveren griffel voor Lang geleden……; de geschiedenis van Nederland in 50 voorleesverhalen. Verhalen over 50 beroemde mensen en gebeurtenissen.


Ook deze schrijver heeft een tweede boek geschreven volgens hetzelfde recept, maar dan over beroemde kinderen en gebeurtenissen over de hele wereld: In een land hier ver vandaan….


Geen opmerkingen: