vrijdag 10 oktober 2008

Verlaten

Over Twee vrouwen
Laura is op weg naar Nice om haar moeder te begraven. Door haar man verlaten omdat ze geen kinderen kan krijgen, begint zij een relatie met een vrouw, Sylvia. Deze vrouw begint op haar beurt een stiekeme relatie met de ex-echtgenoot van Laura. Mulisch verweeft de fatale liefde tussen de twee vrouwen met de klassieke noodlotsdrama’s van Orpheus en Oidipoes.
Om dit boek en het thema op creatieve wijze onder de aandacht te brengen hebben de Overijsselse bibliotheken theatergroep Sonnevanck gevraagd een voorstelling te maken naar het boek. Deze voorstelling, getiteld “Verlaten”, wordt in twee Hardenbergse bibliotheken opgevoerd. “Verlaten” is een collage van tekst, gedichten en muziek van o.a. Mulisch, Gorter, Campert, Robert Long en Karin Bloemen. Deze drie elementen volgen elkaar in snel tempo op.
Na de voorstelling is ruimte voor discussie naar aanleiding van het boek. In drie andere bibliotheken is eveneens een discussie-avond gepland.

Lezing Rita Spijker
In het kader van “Nederland leest” organiseert Bibliotheek Slagharen op 28 oktober een schrijversavond met Rita Spijker. Zij is in 1957 geboren in Slagharen en heeft tot nu toe twee boeken geschreven die door de pers en de lezers zeer enthousiast zijn ontvangen. In 2006 debuteerde zij met “Kreukherstellend”, een boek waarvan al meer dan 50.000 exemplaren zijn verkocht. Haar tweede roman “Tussen zussen” , is inmiddels ook een verkoopsucces.

Programma Nederland leest:

Bibliotheek Slagharen 28 oktober, 20.00 u. Schrijversavond met
Rita Spijker
Bibliotheek Gramsbergen 4 november,20.00u. Discussie-avond
Bibliotheek Hardenberg 7 november,20.00u. Theater + discussie
Bibliotheek Dedemsvaart 12 november,20.00u. Theater + discussie
Bibliotheek Bergentheim 13 november,20.00u. Discussie-avond
Bibliotheek Balkbrug 14 november,20.15 u. Discussie-avond
Voor de activiteiten in Slagharen, Hardenberg en Dedemsvaart geldt een toegangsprijs van €2,-. Kaartjes kunnen vooraf worden gehaald in de bibliotheken of op de avond zelf.


Geen opmerkingen: