maandag 27 oktober 2008

Persbericht 27 oktober

Bibliotheek Dedemsvaart: het bezoeken waard!

Dat een bibliotheek meer biedt dan een collectie boeken is tegenwoordig wel bekend. Om de ontmoetingsfunctie van de bibliotheek te benadrukken worden steeds vaker exposities en presentaties georganiseerd. In de Dedemsvaartse bibliotheek staat de komende tijd op het programma:

Expositie schilderijen van Nely Oosterom.

Nely Oosterom toont, zoals zij zelf verwoordt, “van alles wat”: olieverfschilderijen met verschillende thema’s. Zo zijn er portretten van dieren als leeuwen, tijgers en paarden, maar ook afbeeldingen van landschappen en mensen. Een Eskimomoeder en haar kind zijn liefdevol op het doek vastgelegd. Door haar achtergrond in het textielvak - velen zullen Nely kennen van de gelijknamige modezaak die zij samen met echtgenoot Hans heeft gerund- heeft zij een bijzondere voorliefde voor het gebruik van kleur. Zij is leerlinge van Jan van der Horst, schilder van de bekende replica van De Nachtwacht, zoals te zien in Expo Madrid in Dalfsen.

Spiritualiteit

In de vitrine in de hal van de bibliotheek vraagt José Barneveld aandacht voor spirituele zaken. De vitrine is o.a. gevuld met edelstenen, tarotkaarten, een glazen bol, runestenen en bij het thema passende boeken. November is landelijk uitgeroepen tot Maand van de Spiritualiteit en de verzameling is dan ook de hele maand november te zien.

Culinair

Is de Dedemsvaarter culinair actief? De bibliotheek heeft een presentatie gemaakt rond het onderwerp “Koken”. De collectie kookboeken, ook voor kinderen, wordt hiermee uitgelicht. Er is een speciale map waar men een favoriet recept voor kan aanleveren. Hieruit kunnen belangstellenden tussentijds gratis kopiëren. Aan het einde van dit jaar gaat de bibliotheek alle recepten bundelen tot een “Dedemsvaarts receptenboek” . Iedere bijdrager ontvangt deze receptenbundel.

Grote verkoop van afgeschreven boeken in Hardenberg

In de eerste week van november (1 – 8 november) wordt er in bibliotheek Hardenberg tijdens de openingsuren een grote verkoop gehouden van afgeschreven boeken. Omdat er steeds nieuwe boeken worden aangeschaft, worden verouderde, kapotte en weinig uitgeleende boeken afgeschreven. Deze boeken worden verkocht voor 25 of 50 cent per stuk.De verkoop vindt plaats op de bovenverdieping van de bibliotheek. Naast romans, kinderboeken en informatieve boeken is er dit keer ook een grote hoeveelheid bladmuziekboeken in de verkoop!

Bibliotheek Slagharen tijdelijk gesloten

Het interieur van de bibliotheek in Slagharen wordt aangepast aan de komende zelfservice. In verband hiermee is de bibliotheek van dinsdag 4 t/m vrijdag 7 november a.s. gesloten.
Vanaf dinsdag 11 november gaan de deuren weer open voor het publiek en kan men kennismaken met de nieuwe manier van werken. Uiteraard is begeleiding aanwezig. Bijkomend voordeel: de bibliotheek is voortaan ’s middags een uur eerder geopend: vanaf 13.30 uur is iedereen van harte welkom!
Met de aanpassingen in Slagharen zijn nu 6 vestigingen van de Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg overgegaan op het systeem van zelfservice.

Geen opmerkingen: