maandag 3 november 2008

Persbericht 3 november 2008

PERSBERICHT
Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg
3 november 2008

Nederland leest
In het hele land wordt druk gelezen in het boek “Twee vrouwen” van Harry Mulisch. Vele bibliotheekleden hebben een gratis exemplaar bemachtigd. Vanaf dinsdag 4 november starten de activiteiten die de bibliotheken in Hardenberg rond deze actie hebben georganiseerd.

Theater en discussie
Bibliotheek Gramsbergen : 4 november, 20.00 u. Discussie-avond
Bibliotheek Hardenberg : 7 november, 20.00 u. Theater Sonnevanck met “Verlaten” en aansluitend discussie
Bibliotheek Dedemsvaart: 12 november, 20.00 u. Theater Sonnevanck met “Verlaten” en aansluitend discussie
Bibliotheek Bergentheim: 13 november, 20.00 u. Discussie-avond
Bibliotheek Balkbrug: 14 november, 20.15 u. Discussie-avond

Entree voor de avonden in Hardenberg en Slagharen is €2,- . Aanmelden en de verkoop van toegangskaarten kan bij de bibliotheken, maar ook telefonisch: 0523-270271 of via e-mail: info@bibliotheekhardenberg.nl

Provinciale winnaar “Rijmreis”
Maik Mollen, leerling uit groep 6 van de Prinses Ireneschool uit Gramsbergen, heeft de provinciale hoofdprijs gewonnen met de Kinderboekenweekactiviteit “Rijmreis”. Hiervoor moesten kinderen gedichten zoeken, beoordelen en weer opnieuw verstoppen. Het project was provinciaal een succes: in 13 gemeenten werden 632 gedichten verstopt. 1203 keer werden de gedichten gevonden en opnieuw verstopt. Een “gouden gedicht” werd door 31 kinderen gevonden. Maik heeft door zijn deelname gezorgd dat hij met zijn hele klas toegangskaarten krijgt voor Walibi World!

Bibliotheek en Grand Café
In het Hardenbergse LOC grenst de bovenverdieping van de bibliotheek aan het Grand Café dat gerund wordt door studenten van het Alfa College. De grote leestafel is door de bibliotheek voorzien van een aantal tijdschriften. Tot het einde van dit jaar kunnen bibliotheekleden op vertoon van hun pasje een kop koffie, thee of chocolade nuttigen voor 1 euro. Een extra reden om de bovenverdieping te bezoeken. Ook wanneer u op een rustige plek gebruik wilt maken van internet is de bovenverdieping geschikt. Bibliotheekleden kunnen gratis gebruik maken van de internetpc’s.

Geen opmerkingen: