maandag 10 november 2008

Theatervoorstelling Verlaten maakt indruk in Bibliotheek



Vrijdag 7 november speelden Sander Commandeur en Nina de la Croix van Theater Sonnenvanck het spel “Verlaten” in het LOC-gebouw in Hardenberg, waar ook de bibliotheek gevestigd is.
De theatervoorstelling is een collage van fragmenten uit romans, poëzie en film en is geïnspireerd door de roman “Twee vrouwen” van Harry Mulisch waarin verlaten en verlaten worden centrale thema’s zijn. Het publiek, ruim 50 mensen,
was onder de indruk en liet de teksten op zich inwerken. Dat bleek uit de aandacht en uit de positieve reacties na afloop.
Na de pauze kwam het publiek dan ook zelf aan het woord. Met recensent Günther Brandorff, werd teruggeblikt op het boek, de hoofdpersonen Laura en Sylvia, hun (lesbische) relatie, en hun relatie met onder andere hun moeders.
Ook een terugblik op de tijd dat het boek voor het eerst verscheen (70-er jaren) en de invloed van de tijd op levensvisies.
Zo ontstond er deze avond een verband tussen het boek, de voorstelling en de ervaringen van lezers/kijkers. En dat is ook de bedoeling van de actie “Nederland leest”.

Geen opmerkingen: